Vizarea actelor de studii și a altor documente emise de universități din România se va face prin semnătură electronică de către CNRED

Data publicării:
Vizarea actelor de studii și a altor documente emise de universități din România se va face prin semnătură electronică de către CNRED / FOTO: freepik.com@ atlascompany
Vizarea actelor de studii și a altor documente emise de universități din România se va face prin semnătură electronică de către CNRED / FOTO: freepik.com@ atlascompany

Modificări cu privire la vizarea actelor de studii și a altor documente emise de universități din România. Vezi în articol despre ce este vorbaCentrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) va emite semnături electronice pentru vizarea actelor de studii, conform noilor norme metodologice. Aceste norme reglementează vizarea actelor de studii, a anexelor la acestea și a documentelor școlare universitare emise de instituțiile de învățământ superior din România. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial pe 3 iunie, introduce modificări semnificative, inclusiv eliminarea adeverinței de autenticitate din dosarul necesar pentru vizare. Totuși, adeverința de autenticitate rămâne pe lista documentelor care pot fi vizate de CNRED.

De acum, pentru vizarea actelor de studii nu mai este necesară depunerea adeverinței de autenticitate. Aceasta nu mai figurează printre documentele necesare pentru a obține viza, conform noilor norme metodologice.

CNRED rămâne instituția responsabilă pentru vizarea actelor de studii, a anexelor și a documentelor școlare universitare emise de instituțiile de învățământ superior acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu din România.

Vizarea actelor de studii se va realiza prin aplicarea unei semnături electronice calificate pe copia în format PDF a actului de studii, a anexei sau a documentului școlar universitar, potrivit Edupedu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel