Zi liberă pentru elevi și profesori de Ziua Învățătorului

Data publicării:
Zi liberă pentru elevi și profesori de Ziua Învățătorului / FOTO: freepik.com@master1305
Zi liberă pentru elevi și profesori de Ziua Învățătorului / FOTO: freepik.com@master1305

Începutul lunii iunie vine cu vești bune pentru elevi și profesori. Aceștia vor avea o zi liberă.



Vești bune pentru elevii din România. Aceștia vor avea o nouă zi liberă. Este vorba despre data de 5 iunie, de Ziua Învățătorului 2024, atunci când atât elevii, cît și profesorii vor fi liberi.

Ziua liberă este în premieră la nivel național, după marea grevă a profesorilor, conform noului contract colectiv de muncă (CCM) la nivel de sector – Învățământ, prin care s-a încheiat greva generală din Educație și care a intrat în vigoare pe 6 iulie 2023. Ziua nu trebuie recuperată.

Pe 5 iunie, se sărbătoreşte Ziua Învățătorului, care coincide cu data de naştere a marelui dascăl Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc.
În anul Centenarului Marii Uniri se cuvine o reverență în fața celor care au slujit limba națională prin educarea a milioane de elevi.

Data de 5 iunie este declarată oficial Ziua Învățătorului (prin Legea nr. 289 din 29 octombrie 2007).

Născut la Avrig ca fiu de țăran liber, Gheorghe Lazăr a fost luat de mic în casa baronului Samuel von Brukenthal. Remarcându-i aptitudinea pentru studiu, baronul l-a trimis să studieze la gimnaziile din Sibiu și Cluj și apoi la Viena, unde a urmat studii superioare de filosofie, istorie și de științe fizico-matematice. Ulterior a studiat și teologia.

Ziua Învățătorului este sărbătorită în toate unitățile de învățământ de stat, particulare și confesionale din sistemul românesc.

Au mai rămas doar patru săptămâni de școală până la vacanța de vară 2024. Elevii de clasa a XII-a termină anul școlar pe 7 iunie, cei de clasa a VIII-a pe 14 iunie și elevii din învățământul tehnologic și profesional pe 28 iunie.

Citește și Patru săptămâni de școală rămase pentru elevi. Examenele naționale se apropie cu pași repezi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel