10 medicamente pe care ar trebui să le ai mereu acasă

Data publicării:
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Dulăpiorul cu medicamente ar trebui să nu lipsească din nicio locuință. Exista o serie de situații în care este indicat să ai lângă tine, în casă, medicamente de prim-ajutor precum antitermice, picături, unguente și creme pentru cele mai comune afecțiuni. Mai ales dacă ai copii această mică farmacie de acasă poate fi extrem de utilă atunci când vei avea nevoie.



Este important ca în fiecare casă să existe o cantitate minimă de medicamente. Desigur, este necesar ca toate medicamentele, chiar și cele aparent inofensive, să fie depozitate într-un dulap special închis, într-un loc sigur și la îndemâna copiilor. În plus, dulapul trebuie să fie poziționat departe de sursele de căldură și protejat de umiditate.
Mai jos vă sugerăm o listă de medicamente care ar trebui să facă întotdeauna parte din aprovizionarea minimă a fiecărei case.

Ce medicamente nu ar trebui să lipsească niciodată dintr-o casă?

”Farmacia de acasă” depinde de oamenii care locuiesc în casă. Prin urmare, componența cabinetului de medicamente ar trebui să reflecte întotdeauna nevoile fiecărui membru al familiei (de exemplu, prezența persoanelor bolnave cronice, a persoanelor în vârstă care au nevoie de îngrijiri speciale, sau a copiilor). Dacă în casă locuiesc și animale de companie, cum ar fi un câine sau o pisică, este la fel de important să pregătiți o trusă de prim ajutor pentru animale.

1. Dezinfectant și tifon: în caz de răni

2. Cremă antibacteriană utilă pentru reducerea riscului de infecție

3. Analgezice: pentru combaterea durerii și a inflamației în tablete sau plicuri și în gel pentru aplicații locale

4. Unguent pentru mici arsuri

5. Decongestionante nazale

6. Antihistaminice pentru orice alergie

7. Sirop pentru tuse și pastile/spray pentru gât

8. Antiacid: util pentru neutralizarea efectelor nocive ale acidității și pentru a ajuta digestia

9. Medicamente antidiareice și fermenți lactici

10. Medicamente antipiretice pentru reducerea febrei, un termometru.

Trusa de prim ajutor pentru bebeluși

Cu cât copilul este mai mic, cu atât mai mult se aplică următoarea regulă: cere întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră cu privire la orice problemă pe care o aveți, mai ales administrarea terapiei medicamentoase necesită multă atenție. Dacă doriți să utilizați remedii pe bază de plante, vă rugăm să alegeți întotdeauna produse fără alcool. 

1. Remedii împotriva aerofagiei

2. Supozitoare analgezice/antipiretice

3. Gel pentru dentiție

4. Unguent cu oxid de zinc pentru calmarea pielii iritate

5. Ceaiuri din plante pe bază de anason, chimen sau fenicul

Farmacia de acasă trebuie ținută în ordine și verificată periodic

Ar trebui să vă verificați trusa de prim ajutor cel puțin o dată pe an. Cu toții avem o mulțime de medicamente deschise acasă, fără să ne amintim când a fost deschis pachetul. Trebuie avut în vedere întotdeauna că, odată deschise, unele tipuri de ambalaje au o dată de expirare diferită de cea indicată pe cutie.

Sugestia noastră: scrieți data deschiderii pe ambalaj pentru a putea verifica întotdeauna de cât timp avem un anumit medicament și dacă acesta a expirat deja.

În cazul picăturilor pentru ochi și spray-urilor nazale se recomandă eliminarea produselor după tratamentul terapeutic pentru a evita colonizarea germenilor în medicament. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel