10 nume de fete din Biblie

Data publicării:
10 nume de fete din Biblie/ FOTO: freepik.com
10 nume de fete din Biblie/ FOTO: freepik.com

Alegerea numelui pentru fetița ta este o misiune importantă. În acest articol vă prezentăm câteva sugestii de nume de fetițe din Biblie.



Vestea că urmează să ai o fetiță este una minunată, iar gândurile tale se îndreaptă către imaginea ei, trăsăturile pe care le va moșteni și caracterul pe care îl va dezvolta. Cu toate acestea, una dintre primele decizii importante pe care trebuie să o luați este alegerea numelui ei.

Această sarcină poate fi o responsabilitate majoră, mai ales atunci când părinții au preferințe diferite în ceea ce privește numele. Dacă vreți ca numele celei mici să aibă o încărcătură spirituală, iată câteva sugestii de nume de fete din Biblie:

1. Abigail

Abigail semnifică bucuria tatălui. Este un nume care apare în Vechiul Testament, și reprezintă o femeie inteligentă și frumoasă. Abigail a fost femeia care i-a prezis lui David că va fi conducătorul Israelului într-o zi.

2. Betania

Betania – de origine ebraică înseamnă casă primitoare, amabilitate. În Biblie, Betania era un oraș.

3.  Damaris

Damaris provine din limba greacă și înseamnă vițel. Este un eprsonaj din Noul Testament care a fost convertită la creștinism de Sfântul Paul.

4. Deborah

Deborah provine din ebraică, iar în limba română are traducerea de albină. În Biblie, Deborah apare ca un personaj eroic, care a condus o armată de israeliți într-o bătălie pe care aceștia au și câștigat-o.

5. Emanuela

Înseamnă Dumnezeu este cu noi. În Biblie este menționat în forma masculină Immanuel, care provine din ebraică. În același timp, acest nume este asociat cu numele Mesia în Vechiul Testament.

6. Esther

Esther, un nume persan care se traduce în română ca mireasă sau stea. În Biblie Esther a fost o femeie curajoasă care a salvat poporul evreu de la un complot al unui oficial persan de a-i anihila pe aceștia. 

7. Eva

Eva, poate cel mai popular nume creștinesc care înseamnă viață. Eva fiind prima femeie care a trăit pe Pământ, conform Bibliei.

8. Leah

Leah apare în Vechiul Testament ca fiind soția lui Iacob, iar numele său are semnificația de oboseală.

9. Priscilla

Priscilla este un nume care apare în Noul Testament și are semnificația de venerabil. Priscilla și soțul său erau amici buni cu apostolul Pavel.

10. Rebeca

Rebeca este un nume ebraic și are semnificația de a lega ferm. În Biblie, Rebeca este soția lui Isaac.

Citește și „Idei de nume de băieței din Biblie”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel