Sfaturi pentru părinții cu copii stângaci: Cu siguranță NU știai aceste lucruri

Data publicării:
Fotografie de la Yan Krukau/Pexels
Fotografie de la Yan Krukau/Pexels

Este important să înveți ce pot face adulții pentru a face procesul de învățare mai ușor pentru copiii care scriu cu mâna stângă. Iată de ce vă prezentăm 5 sfaturi pentru părinții cu copii stângaci care nu pot fi ratate. 



Această lume pare să fi fost creată pentru dreptaci! Vrei să știi care sunt aceste dificultăți și ce poți face pentru a le rezolva simplu și eficient? Iată câteva sfaturi pentru a-ți ajuta copilul stângaci să facă temele mai ușoare.

1. Exersați abilitățile psihomotorii

După cum s-a demonstrat într-un sondaj realizat în 2017 de mai mulți profesori ai Universității Tehnice din Machala, exercitarea abilităților psihomotorii la orele de Educație Fizică îi ajută să-și îmbunătățească orientarea spațială și să-și definească mai bine lateralitatea.

Desigur, trebuie avut în vedere că acest lucru trebuie făcut în faza de educație timpurie (înainte de a începe să scrie) și că lateralitatea copilului nu trebuie niciodată corectată, deoarece forțarea acestuia să folosească mâna opusă celei determinate de genetică poate provoacă oricare dintre următoarele probleme:

- Frustrare.

- Stimă de sine scazută.

- Probleme de scriere.

- Dificultate de a distinge dreapta de stânga.

- Dislexie și bâlbâit.

În plus, departe de a rezolva ceva, el va deveni „un stângaci sub acoperire”, iar asta nu-i va face bine. Trebuie să îl accepți așa cum este, pentru că există multe mituri fals răspândite împotriva oamenilor stângaci, dar realitatea este că, din cauza factorilor genetici, ei se nasc așa.

2. Fotografie... (pexels-anthonyshkraba-production-8844020_12904700.jpg)

Fotografie de la ANTONI SHKRABA production/ Pexels

2- Învață copiii stângaci să aleagă ce le este cel mai confortabil

Este normal ca unii copii să ceară să stea la colțurile mesei pentru a nu da de cineva care mănâncă cu mâna dreaptă. Așa că respectă-i decizia de a-l face cât mai confortabil posibil.

De asemenea, dacă preferă, să stea pe partea stângă a mesei doar pentru el. În acest sens, este important să acordați atenție și scaunelor din clasă.

Acestea sunt de obicei concepute numai pentru persoane dreptace. La clasă, dacă partenerul folosește mâna dreaptă, ar trebui să stea și pe partea stângă, astfel încât mâna să aibă mai multă mobilitate.

3. Creionul și hârtia

Copiii stângaci folosesc mai bine creioanele și pixurile triunghiulare. De asemenea, este necesar să monitorizați și să încercați să corectați poziția pe care o ia mâna copilului când scrie. De exemplu, folosirea unui adaptor pentru creion poate ajuta copilul să adopte prinderea corectă.

La fel, potrivit unui articol publicat de Education Magazine, este important să discutăm cu profesorii pentru ca aceștia să țină cont de acest detaliu pentru ca învățarea lor să fie cât mai echitabilă. Mai ales când vine vorba de scris.

3. Fotografie... (pexels-sarah-dietz-983041-3855553_64024400.jpg)

Fotografie de la Sarah Dietz/ Pexels

3. Modul oglindă

După cum explică Asociația Kulunka, mulți copii stângaci tind să scrie ca oglindă. Acest lucru se datorează faptului că tendința lor naturală este de a merge de la dreapta la stânga.

Acesta este motivul pentru care de multe ori pot fi confundați și pot pune cifrele sau literele înapoi. Modul oglindă constă în faptul că, dacă părinții sunt stângaci, va trebui să stai în fața lui pentru ca el să te copieze mai ușor și să-și îmbunătățească discriminarea direcțională vizuală.

4. Oferiți unelte copiilor stângaci

Deși poate că nu pare, adevărul este că furnizarea de rechizite speciale pentru a-ți ajuta copilul la școală este un factor crucial în dezvoltarea lui. Realitatea este că pentru un copil stângaci, lucrul cu un instrument dreptaci va provoca frustrare și disconfort.

Din acest motiv, există mai multe materiale potrivite pentru ei, precum pixuri cu vârfuri strâmbe, foarfece, rigle, ascuțitoare de creioane și caiete, printre altele.

5. Aveți răbdare când întâmpină dificultăți în ceva și sprijiniți-i mereu

Sprijinul, răbdarea și înțelegerea sunt trei cerințe care nu pot lipsi atunci când vine vorba de a-ți susține copilul. Acestea ar trebui cu siguranță intensificate atunci când îl vezi pe micuțul tău scriind sau lucrând cu mâna stângă.  Prin urmare, minorul are nevoie de sprijinul tău pentru a-și dezvolta cel mai bine potențialul. 

Curiozități despre stângaci

1. Femeile care rămân însărcinate după vârsta de 40 de ani au șanse cu 128% mai mari să nască un copil stângaci, față de cele care dau naștere unui copil la 20 de ani.

2. Persoanele stângace sunt mai talentate la matematică și arhitectură. Oamenii stângaci au performanțe impresionante la capitolul sport.

3. Aproximativ 10% din populația lumii este stângace.

4. Persoanele stângace sunt mai predispuse la insomnie.

5. Persoanele stângace au capacitatea de a vedea mai bine pe sub apă, în comparație cu dreptacii.

6. Mulți dintre intelectualii lumii au fost stângaci. Printre aceștia se numără Isaac Newton, Charles Darwin și Benjamin Franklin.

7.  Stângacii sunt mai predispuși la alergii și astm decât dreptacii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici





DC Media Group Audience
pixel