​6 exerciții simple care i-ar putea ajuta pe copii să devină mai înalți

Data publicării:
​6 exerciții simple care i-ar putea ajuta pe copii să devină mai înalți. FOTO: freepik.com @sherry
​6 exerciții simple care i-ar putea ajuta pe copii să devină mai înalți. FOTO: freepik.com @sherry

Într-o eră în care tehnologia domină viața de zi cu zi, activitatea fizică pare să fie din ce în ce mai neglijată în rândul copiilor. Timpul petrecut în fața telefoanelor mobile și ecranelor tabletelor a crescut semnificativ, iar consecințele acestui fenomen nu trebuie subestimate. În ciuda avantajelor aduse de tehnologie, nevoia de mișcare și exercițiu fizic rămâne vitală pentru dezvoltarea generală a copiilor noștri.



Lipsa activității fizice poate avea un impact negativ asupra creșterii lor generale. Deși factori genetici contribuie la înălțimea finală a unui copil, există numeroase activități recunoscute pentru influența pozitivă pe care o au asupra procesului de creștere.

Iată 6 exerciții simple pentru copii care i-ar putea ajuta să devină mai înalți!

Vezi și 11 jocuri distractive de jucat pe plajă cu copiii: Adu distracție și voie bună întregii familii cu aceste idei geniale!

Exerciții de întindere

2. -imagine fara descriere- (e2808b6-exercitii-simple-care-i-ar-putea-ajuta-pe-copii-sa-devina-mai-inalti-2_01104700.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com @viktorosipenko


Întinderea ajută la îmbunătățirea flexibilității și la menținerea unei poziții bune și poate contribui la creșterea înălțimii. Copiilor le-ar putea displace să facă întinderi deoarece este dificil. Le puteți ușura efortul ca să facă aceste exerciții, pornind de la cele simple:

Întinderile către degetele de la picioare: Această mișcare simplă poate face minuni pentru flexibilitatea musculară și pentru menținerea sănătății spatelui. Pornind în mod gradual, copiii pot învăța să se aplece și să încerce să atingă vârful picioarelor cu vârful degetelor.

Întinderile în stil Cobra: Acest exercițiu vizează întărirea spatelui inferior și a mușchilor abdominali. Copiii se vor întinde pe burtă și vor ridica partea superioară a corpului, sprijinindu-se pe mâini.

Întinderile Cat-Cow: O mișcare ușor de înțeles și distractivă pentru cei mici. Trecerea de la poziția de „văcuță” la cea de „pisicuță” ajută la flexibilitatea coloanei vertebrale și la relaxarea mușchilor din spate.

Întinderile Hamstring: Acestea se concentrează pe partea din spate a piciorului și ajută la menținerea unei gambe flexibile. Cu picioarele drepte, copiii pot încerca să se aplece ușor înainte, menținând spatele drept.


Înot

3. -imagine fara descriere- (e2808b6-exercitii-simple-care-i-ar-putea-ajuta-pe-copii-sa-devina-mai-inalti-3_60363400.jpg)SURSA FOTO: freepik.com @kristina_igumnova

Înotul implică o gamă largă de mișcări care angajează diferite grupe musculare. De asemenea, ajută la îmbunătățirea posturii, a coordonării și a capacității pulmonare, ceea ce poate ajuta la creșterea generală.


Sărituri

4. -imagine fara descriere- (e2808b6-exercitii-simple-care-i-ar-putea-ajuta-pe-copii-sa-devina-mai-inalti-4_93525200.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com

Bucuria copiilor de a sări în sus și în jos poate fi transformată într-o modalitate distractivă de a sprijini dezvoltarea lor în ceea ce privește înălțimea. De ce să nu valorificăm această abilitate naturală pentru a promova creșterea optimă? Se spune că activitățile care implică sărituri nu doar că aduc zâmbete pe fețele celor mici, dar pot contribui și la consolidarea structurilor osoase și la dezvoltarea forței musculare, două aspecte fundamentale în dezvoltarea lor fizică.

Citește și 7 moduri comune în care părinții își rănesc copiii în joacă. Medicii pediatri trag un semnal de alarmă: „Sunt pericole ascunse!”

Yoga

5. -imagine fara descriere- (e2808b6-exercitii-simple-care-i-ar-putea-ajuta-pe-copii-sa-devina-mai-inalti-5_17822500.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com 


O activitate fizică care sporește și liniștea mentală, Yoga este cu siguranță recomandată tuturor copiilor. Yoga promovează flexibilitatea, echilibrul și forța de bază. Învață-l pe copilul tău ipostaze de yoga obișnuite, cum ar fi Poza copacului, Poza Cobra și Poza triunghiului. Acestea pot ajuta la întinderea coloanei vertebrale și la îmbunătățirea posturii.


Ciclism

6. -imagine fara descriere- (e2808b6-exercitii-simple-care-i-ar-putea-ajuta-pe-copii-sa-devina-mai-inalti-6_09322400.jpg)SURSA FOTO: freepik.com @oksix


Ciclismul este un exercițiu cardiovascular cu impact redus, care ajută la întărirea mușchilor picioarelor și promovează sănătatea oaselor. Ciclismul este, de asemenea, prietenos cu mediul și, prin urmare, este o abilitate bună de învățat pentru copii. 

Exerciții de agățat

7. -imagine fara descriere- (e2808b6-exercitii-simple-care-i-ar-putea-ajuta-pe-copii-sa-devina-mai-inalti-7_28909400.jpg)SURSA FOTO: freepik.com @syda_productions


Dacă aveți un copac mare în apropiere, duceți-vă copilul acolo și rugați-i să facă niște exerciții atârnând de crengile copacului. Activitățile care implică agățarea pot ajuta la decomprimarea coloanei vertebrale și la promovarea unei posturi sănătoase.

Vezi și Șahul, „sportul minții” care aduce beneficii infinite copiilor. Este o adevărată comoară pentru dezvoltarea lor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Joaca si DIY





DC Media Group Audience
pixel