Acesta este cel mai frumos nume de băiat, conform științei. Cercetător: „A obținut cel mai mare punctaj pentru că a evocat cele mai pozitive emoții atunci când a fost rostit!”

Data actualizării: | Data publicării:
Acesta este cel mai frumos nume de băiat, conform științei. Cercetător: „A obținut cel mai mare punctaj pentru că a evocat cele mai pozitive emoții atunci când a fost rostit!” / FOTO: freepik.com @dmitrytph
Acesta este cel mai frumos nume de băiat, conform științei. Cercetător: „A obținut cel mai mare punctaj pentru că a evocat cele mai pozitive emoții atunci când a fost rostit!” / FOTO: freepik.com @dmitrytph

Putem stabili criterii pentru a determina când un nume este estetic plăcut și când nu este? Dacă ne uităm la perspectivele oferite de Inteligența Artificială, răspunsul este negativ. Frumusețea sau lipsa ei a unui nume este o chestiune atât de subiectivă încât nu poate fi redusă la o opinie universal valabilă. 



Este evident că există anumite nume care par să funcționeze mai bine decât altele datorită aspectelor sonore. La fel de important este și modul în care acestea sunt scrise; numele dificil de pronunțat sau de scris tind să fie mai puțin apreciate de către public, ceea ce poate afecta stima de sine a persoanei care le poartă.

Această observație nu este doar subiectivă, ci este confirmată și de experți.

Cu toate acestea, dincolo de aceste considerații, există afirmații că există un „cel mai frumos nume” din punct de vedere obiectiv.

Această idee a fost susținută de cercetare științifică în urmă cu câțiva ani, când a fost realizat un studiu care a analizat diverse aspecte legate de sunet și estetică în peste 100 de nume diferite, pentru a determina care sunt cele mai plăcute din punct de vedere al majorității preferințelor.

Citește și Acesta este cel mai frumos nume de fată din lume, conform științei. Cercetător: „Sună cel mai plăcut pentru urechea umană”

Există cel mai frumos nume din lume?

SURSA FOTO: freepik.com @maria_sbytova

Este posibil să existe un „cel mai frumos nume” din lume?

Conform unui studiu desfășurat în 2022, care a încercat să identifice cele mai plăcute nume sau cele cu cel mai armonios sunet atunci când sunt rostite cu voce tare, există o încercare de a determina acest lucru. Studiul a fost realizat de marca de produse pentru bebeluși My 1st Years din Statele Unite, în colaborare cu Bodo Winter, profesor asociat de lingvistică cognitivă la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie.

Pentru a evalua rezultatele, au fost luate în considerare variabile precum principiile sunetului și estetica cuvintelor.

Este important de menționat că nu au fost luate în considerare toate numele existente în lume, dat fiind că numărul acestora este practic infinit. Pentru a determina numele care urmau să fie analizate, au fost intervievați clienții mărcii, iar din rezultatele obținute au fost selectate zece nume de fete și zece nume de băieți care au fost considerate a avea cel mai plăcut sunet, conform principiilor lingvisticii.

Criteriile de evaluare au inclus nivelul de consonanță al acestor nume, adică modul în care acestea sună la urechea umană atunci când sunt articulate cu voce tare. Profesorul Winter a declarat într-un comunicat de presă că „numele care a obținut cel mai mare punctaj a fost cel care a evocat cele mai pozitive emoții atunci când a fost rostit cu voce tare”.

Vezi și Cele mai frumoase nume biblice pentru copii. Puternice, inspiratoare și originale. Le vei iubi!

Cel mai frumos nume de băiat, conform științei

SURSA FOTO: freepik.com @kichigin

Conform cercetărilor, numele considerat cel mai frumos pentru băieți poate varia în funcție de datele obținute în diferite țări, cum ar fi Statele Unite și Marea Britanie.

În Marea Britanie, numele masculin cu cel mai mare scor a fost identificat ca fiind Zayn. Popularizat cu câțiva ani în urmă datorită cântărețului Zayn Malik, fost membru al trupei One Direction, Zayn este de origine arabă și poate fi tradus ca „frumos”. Acest nume poate fi adaptat la diferite limbi și poate fi scris și ca Zain, Zayin sau Zay.

Numele nu este foarte răspândit în România.

În Statele Unite, însă, numele care ocupă primul loc în clasament este Matthew, varianta engleză a numelui ebraic Matei. Acest nume poate fi tradus în spaniolă ca „marele dar al lui Dumnezeu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel