Acesta este cel mai frumos nume de fată din lume, conform științei. Cercetător: „Sună cel mai plăcut pentru urechea umană”

Data publicării:
Acesta este cel mai frumos nume de fată din lume, conform științei. Cercetător: „Sună cel mai plăcut pentru urechea umană” / FOTO: freepik.com @anna_grant
Acesta este cel mai frumos nume de fată din lume, conform științei. Cercetător: „Sună cel mai plăcut pentru urechea umană” / FOTO: freepik.com @anna_grant

Este posibil să evaluăm obiectiv frumusețea unui nume? În mod a priori, acest lucru pare dificil, deoarece frumusețea este un atribut subiectiv și greu de măsurat în mod obiectiv.



Cu toate acestea, există cercetări științifice care au încercat să determine frumusețea diferitelor nume, în special a celor mai populare și cunoscute într-o anumită cultură de limbă engleză. Cum este posibil să abordăm acest aspect din perspectiva științei, având în vedere subiectivitatea frumuseții? Ei bine, un punct de plecare ar putea fi principiile lingvistice care influențează percepția noastră asupra sunetelor.

Există anumite sunete care, prin natura lor, generează o reacție mai plăcută sau mai puțin plăcută în creierul nostru atunci când sunt auzite.

Luând în considerare faptul că numele sunt compuse din sunete, putem presupune că există anumite nume care sună mai armonios sau mai neplăcut în funcție de combinația sunetelor pe care le conțin.

Așadar, se poate argumenta că există nume care ne provoacă o senzație plăcută atunci când le auzim și altele care ne pot induce o reacție mai puțin plăcută, din cauza caracteristicilor lor lingvistice.

Desigur, trebuie să fim conștienți că există și factori culturali care pot influența percepția noastră asupra unui nume, însă aceștia nu sunt abordați în prezentul context.

Citește și Acesta este cel mai frumos nume de băiat, conform științei. Cercetător: „A obținut cel mai mare punctaj pentru că a evocat cele mai pozitive emoții atunci când a fost rostit!”

Un studiu a dezvăluit care este cel mai frumos nume din lume

Un sondaj realizat de marca de produse pentru bebeluși My 1ºYears, în colaborare cu profesorul asociat de lingvistică cognitivă de la Universitatea din Birmingham, Bodo Winter, a dezvăluit rezultatele privind „cel mai frumos nume din lume”. Metoda acestui studiu a implicat analiza principiilor sunetului și esteticii cuvintelor pentru a selecta o listă de nume considerate a fi cele mai frumoase.

Pentru a face această selecție inițială, cercetătorii nu au luat în considerare toate numele existente în lume, dat fiind că numărul acestora este practic infinit.

În schimb, au inclus doar o serie de nume în listă și i-au chestionat pe clienții obișnuiți ai mărcii pentru a-și exprima opiniile cu privire la care nume sunt considerate cele mai frumoase și cele mai urâte.

Profesorul Winter a explicat că „numele care au obținut cele mai mari scoruri au fost acelea care au stârnit cele mai pozitive emoții atunci când au fost pronunțate cu voce tare și care au fost considerate a suna cel mai plăcut la urechea umană”, conform unui comunicat de presă.

Cel mai frumos nume de fată din lume

Primul nume menționat pe această listă este Sophia. 

Varianta sa în limba română este Sofia.

Originea numelui Sofia este de origine greacă, derivând din cuvântul Σoφíα (Sophia), care înseamnă „cea care are înțelepciune”. Deși variantele acestui nume în latină și engleză sunt cele considerate de știință drept cele mai frumoase din lume, trebuie să recunoaștem că nu sunt singurele variante populare.

Sophie în franceză, Zsófia în maghiară sau Sonia în ucraineană sunt alte variante bine-cunoscute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel