Acestea sunt beneficiile incredibile ale cântatului la tobe pentru copii

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Boris Pavlikovsky/ Pexels
Fotografie de la Boris Pavlikovsky/ Pexels

Știința a demonstrat pe deplin că muzica produce beneficii semnificative asupra creierului copiilor. Nu doar ascultarea, ci și învățarea unui instrument muzical vă permite să îmbunătățiți limbajul, memoria și abilitățile comportamentale ale celor mici de acasă. În acest articol vă vom spune despre avantajele enorme de a vă lăsa copiii să cânte la tobe.



În timpul fazei de creștere, după cum știți cu siguranță, este important să încurajați copiii să desfășoare anumite activități. Cele mai apropiate de gusturile și personalitatea lor sunt cele care produc cele mai bune rezultate. Un exemplu ar fi să-l pui să cânte la tobe.

Când un copil decide să înceapă să cânte la un instrument muzical, este clar că simte nevoia să se exprime și să comunice prin muzică. Aceasta presupune o serie întreagă de beneficii pentru dezvoltarea sa. 

De fapt, dacă de exemplu vrea să cânte la tobe, acest hobby îi va permite să-și îmbunătățească abilitățile, să promoveze concentrarea, să dezvolte un vocabular mai larg și să învețe cu ușurință limbi străine. De asemenea, va ține la distanță posibilele stări depresive.

Cât de benefic este pentru copil este cântatul la tobe?

Instrumentele pe care copiii le iubesc cel mai mult sunt chitara, pianul și tobele. 

În ciuda zgomotului, fiți siguri că va merita să-i încurajezi pe copii să învețe să cânte la acest instrument. Printre altele, de fapt,  cântatul la tobe îmbunătățește abilitățile mentale și motorii ale copilului, mai ales în ceea ce privește coordonarea. Tot ce trebuie să faci este să te echipezi: izolați fonic camera, instalați bateria în pivniță sau mansardă și, eventual, să cumpărați una electrică. 

8 beneficii

Adesea, alegerea unui instrument muzical este aleatorie. Alteori depinde de tipul de muzică pe care o ascultă părinții sau frații mai mari. Dacă băiețelul sau fetița dumneavoastră este cu adevărat hotărât să cânte la tobe, vă vom arăta toate avantajele principale ale acestei activități.

Nu uita, deci, că s-ar putea să realizezi că ai un copil deosebit de talentat. Ceea ce va începe ca un simplu hobby ar putea deveni o adevărată profesie în viitor.

2. -imagine fara descriere- (pexels-cottonbro-studio-9643921_90437400.jpg)

Foto: Cottombro Studio/ Pexels

1. Îmbunătățește coordonarea mentală și motorie

Cântarea la tobe este un excelent exercițiu psiho-motric, pentru că trebuie să lovești diferite chimvale, tobe și difuzoare urmând un anumit ritm, pentru a putea acompania melodiile.

2. Te ajută să te exprimi mai bine

Pentru a cânta la acest instrument este necesar să implicați activitatea mâinilor și picioarelor. Mișcarea întregului corp îl va ajuta pe bebeluș să elibereze excesul de energie. Se va simți liber să se exprime atât fizic, cât și emoțional.

3. Inhibă impulsurile agresive

Prin descărcarea pe baterie, starea sa de spirit se va îmbunătăți și stările de furie sau anxietate vor fi minimizate sau eliminate complet, proactiv.

4. Crește capacitatea de concentrare și atenție

Este necesară o coordonare specială pentru a cânta la tobe, deoarece în timpul cântării mâinile și picioarele sunt folosite într-un mod coordonat, dar urmând ritmuri diferite. Copilul tău își va îmbunătăți treptat concentrarea și atenția. Acest lucru va avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra capacității sale de citire și scriere.

3. -imagine fara descriere- (pexels-boris-pavlikovsky-7714293_32607100.jpg)

Foto: Boris Pavlikovsky/ Pexels

5. Stimulează creativitatea

Copilul își va dezvolta semnificativ latura creativă. Odată ce a învățat elementele de bază, va dori să exploreze și să găsească noi ritmuri, exersând ore întregi și lăsând deoparte jocurile video și televiziunea.

6. Îmbunătățește socializarea

Făcând parte dintr-un grup, în care fiecare joacă un rol unic și fundamental, micuțul din casă va dezvolta o mai mare empatie față de ceilalți și o mai bună comunicare în mediul său. A fi înconjurat de diferiți colegi de clasă sau a juca în fața unor străini îi va permite să aibă mai multă încredere în interacțiunea cu oamenii.

7. Crește reflexele

Fiind baterist, partea ritmică a melodiilor va depinde de mișcările rapide ale mâinilor și picioarelor. Acest instrument muzical îl va ajuta pe copil să-și îmbunătățească reflexele.

8. Învață perseverența și disciplina

În urma lecțiilor, efectuarea exercițiilor, participarea la repetițiile de grup, toate sunt momente fundamentale care vor marca zilele copilului dumneavoastră. Pe lângă teme și sport, această activitate muzicală va fi perfectă pentru a-l învăța să fie răbdător, perseverent și să-și respecte profesorul și colegii de clasă.

Mai multe studii au relevat că un baterist poate dezvolta un fizic asemănător cu cel al unui jucător de fotbal.

După cum ați văzut, există multe beneficii care vin din cântatul la tobe. Acest instrument muzical, sinonim cu puterea și energia, le va permite copiilor tăi să se exprime și să comunice mai bine, îmbunătățind multe aspecte ale dezvoltării lor mentale și fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel