Activități pentru bunici și nepoți

Data publicării:
Activități pentru bunici și nepoți / FOTO:freepik.com @wirestock
Activități pentru bunici și nepoți / FOTO:freepik.com @wirestock

De multe ori, între bunici și nepoți se leagă o conexiune puternică. Asta pentru că, în general, pentru unii bunici, legătura cu nepoțeii reprezintă oportunitatea de a recrea relații pe care nu au reușit, poate, să le stabilească cu proprii lor copii. Astfel că aceștia se „încarcă” cu energie bună, cu emoție sau pozitivitate atunci când sunt în prezența celor mici. 



De multe ori, între bunici și nepoți se leagă o conexiune puternică. Asta pentru că, în general, pentru unii bunici, legătura cu nepoțeii reprezintă oportunitatea de a recrea relații pe care nu au reușit, poate, să le stabilească cu proprii lor copii. Astfel că aceștia se „încarcă” cu energie bună, cu emoție, pozitivitate atunci când sunt în prezența celor mici. La rândul lor, cei mici se simt atașați de bunici deoarece aceștia le oferă un mediu cald și afectuos, în care aceștia se simt în siguranță și iubiți.

Diferența de vârstă dintre nepoți și bunici nu ar trebui să fie o problemă pentru ca aceștia să se poată bucura împreună de activități distractive sau educative. Astfel că în articolul de astăzi vă vom prezenta o serie de activități pe care să le faceți împreună cu nepoțeii.

Mersul în parc

SURSĂ FOTO: freepik.com 

Cărui copil nu-i place să meargă în parc, să alerge și să se joace?! Ei bine, aceasta poate fi o activitate genială de a petrece timp împreună cu nepoțeii.

De-a v-ați ascunselea

Acest joc tradițional aduce distracție fiecărei generații ajută la creșterea imaginației și a dexterității copiilor.

Gătitul împreună

SURSĂ FOTO: freepik.com 

Este o calitate excelentă de a petrece împreună cu nepoțeii. Aceștia se vor simți implicați și cu siguranță își vor aminti și vor prețui aceste momente peste ani.

Rezolvarea puzzle-urilor

O altă idee de activitate este cea a rezolvării puzzle-urilor. Dezvoltă abilitățile motorii, reduce stresul sau îmbunătățește concentrarea. Este o activitate în care se dezvoltă și capacitatea de observare, concentrare și rezolvare a problemelor.

Desenați împreună

Pictura nu este doar un joc de copil. Această activitate este benefică atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Răsfoiți împreună albumele de familie

SURSĂ FOTO: freepik.com

Răsfoirea unui album trezește amintiri bunicilor. Ei știu cel mai bine istoria familiei în fotografiile din trecut. Prin această activitate, copiii vor cunoaște mai bine de unde provin.

Vizionați un film împreună

Filmele sunt o modalitate excelentă de a vă petrece timpul și de a vă relaxa. Așadar,  alegeți un film preferat pentru a-l viziona împreună cu nepoții.

Învățați împreună ceva nou

Învățați să faceți un lucru nou cum ar fi tricotatul, pictura sau meditația. Cu siguranță acest tip de activitate vă va apropia și mai mult de nepoți!

Construiți Lego-uri

Mulți copii adoră această activitate, astfel că poate fi un exercițiu cu multă conexiune emoțională, dar cu siguranță va rămâne o amintire pentru toată viața.

Cântece și proverbe vechi

SURSĂ FOTO: freepik.com@azgek

Cântece vechi, zicători populare sau chiar ghicitori care se spuneau cândva și care acum sunt uitate. Nepoții vor fi fascinați!

Jocuri de memorie

Jocurile de memorie sunt bune pentru noi toți, în special pentru cei mici.

Cinema sau teatru de păpuși

Un film sau o piesă de teatru pot fi modalități relaxante și deosebite de a petrece zilele mai friguroase și/sau de weekend. La fel și mersul la teatrul de păpuși. Cei mici vor fi fascinați de actorii de pe scenă care dau viață diverselor personaje animate.

Cititul

Fie că e înainte de culcare sau ca o activitate distinctă de pe parcursul zilei, cititul împreună cu bunicii (sau de către bunici, pentru copiii mici) le întărește ideea importanței lecturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel