Află ce să faci pentru a rămâne calm atunci când copilul tău plânge

Data publicării:
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

Plânsul de neconsolat poate fi obositor și disperat. Dar dacă înveți să stai calm, te vei ajuta pe tine și pe copilul tău. Aflați cum să o faceți.



Plânsul unui copil este un sunet sfâșietor pentru mama lui. Este un mecanism adaptativ care asigură că îngrijitorii primari au grijă de copil cu promptitudine atunci când acesta necesită atenția lor. 

Totuși, când totul a fost încercat și plânsul nu se oprește, este normal să apară frustrarea, disperarea și descurajarea. Prin urmare, vrem să vă oferim câteva sfaturi pentru a rămâne calm atunci când copilul dumneavoastră plânge.

Știm cu toții că a avea un copil acasă înseamnă a trăi cu plâns mai mult sau mai puțin des. Suntem conștienți că acesta este singurul mecanism pe care copilul îl are pentru a comunica și suntem deschiși să ne adresăm și să-i răspundem la acestuia.

Cu toate acestea, unii copii au un temperament mai complicat sau trec prin faze în care neliniștea îi împiedică pe părinții să se odihnească corespunzător, așa că începe să le afecteze sănătatea. Cum se procedează în aceste cazuri? Vă spunem noi.

Importanța de a rămâne calm atunci când copilul tău plânge

Știm că nu este ușor să rămâi calm atunci când copilul tău plânge, dar este esențial să faci un efort suplimentar pentru a rămâne calm în aceste situații. Acest lucru se datorează faptului că starea ta emoțională are o influență imensă asupra copilului tău.

Amintiți-vă că cei mici nu sunt încă capabili de autoreglare. Prin urmare, atunci când experimentează durere, disconfort, frică, foame sau orice altă senzație negativă, au nevoie de figurile lor de atașament pentru a primi sprijin și confort și pentru a-și restabili bunăstarea.

Află ce să faci pentru a rămâne calm când copilul tău plânge

Amintiți-vă că sunteți pilonul și figura de referință pentru copilul dumneavoastră. Prin urmare, trebuie să fii stabil pentru a-i oferi îngrijirea și mediul relaxat de care are nevoie. Acest lucru este mult mai ușor de spus decât de făcut, dar există câteva sfaturi care vă pot ajuta.

2. Fotografie... (pexels-rdne-stock-project-6849539_60584600.jpg)

Foto: RDNE Stock Project/ Pexels

Amintiți-vă că există întotdeauna un motiv

Când nimic nu pare să funcționeze pentru a-ți calma copilul, s-ar putea să crezi că el sau ea te manipulează emoțional sau că doar dorește atenție, dar nimic nu este mai departe de adevăr.

Copiii nu au complexitatea cognitivă pentru a face acest lucru, așa că acțiunile lor sunt întotdeauna motivate de o nevoie reală: poate fi obosit, poate fi flămând, somnoros, poate simți frig, etc... Știind că există un motiv pentru plânsul lui, te va ajuta să rămâi calm și mai plin de compasiune.

”Sunt un părinte bun”

Acesta este un alt mesaj inevitabil pe care ar trebui să-l țineți mereu în minte. Sunteți mame bune, chiar dacă copilul dumneavoastră nu se va opri din plâns. După mai multe încercări de a-l mângâia, s-ar putea să începi să te simți frustrat, stânjenit și vinovat, dar asta nu va face decât să-ți crească anxietatea. Nu te judeca și nu fi dură cu tine însuți.

Rețineți că toate mamele trec prin această situație de mai multe ori și asta nu spune nimic despre capacitatea lor de a-și îndeplini rolul. Mai simplu spus, bebelușii plâng și nu este întotdeauna ușor să-i calmezi.

3. Fotografie... (pexels-rdne-stock-project-6849536_73620900.jpg)

Foto: RDNE Stock Project/ Pexels

Prezența și contactul dumneavoastră sunt foarte valoroase

Nu știi ce să faci pentru a-ți liniști copilul? Fii prezent, stai lângă el, stai cât mai aproape de el. Crezi sau nu, prezența ta are un efect puternic reconfortant asupra copilului, deoarece tu ești locul lui sigur. Chiar și atunci când plânsul lui continuă, să știi că a fi alături de el îl ajută să se simtă iubit și în siguranță, ceea ce este cu adevărat prețios.

Așadar, dacă doriți să faceți aceste emoții pozitive mai vii, stabiliți un contact piele cu piele. Pentru a face acest lucru, trebuie să plasați copilul doar cu scutecul pe pieptul gol.

Învață să te relaxezi pentru a rămâne calm

Dacă nu vă puteți calma copilul, începeți prin a încerca să vă reglați propria anxietate. După cum am spus, acest lucru va avea un impact direct asupra stării de spirit a copilului.

Prin urmare, redați muzică liniștitoare sau lumini slabe pentru a regla mediul. Poate doriți să exersați și câteva tehnici de respirație. Învață să-ți reglezi emoțiile: este esențial să-ți ajuți copilul să facă față propriilor sale.

Cunoaște-ți limitele și respectă-le

Este foarte normal ca la un moment dat disperarea să preia controlul și să simți că nu mai poți suporta. Nu te simți vinovat, este firesc. Cu toate acestea, învață să identifici când îți atingi limita și cere ajutor.

Poate că partenerul tău, un membru al familiei sau un prieten apropiat poate prelua controlul asupra copilului pentru câteva momente. Acest lucru vă va ajuta pe amândoi să vă limpeziți mintea. Nu-ți fie frică să delegi, nu trebuie să fii perfect.

Trebuie să te înarmezi cu răbdare, înțelegere și compasiune față de tine însuți.

Amintiți-vă că sunteți cele mai bune mame pentru copilul dumneavoastră. Uneori, bebelușii trebuie să plângă pentru a elibera energie.

Dacă ai verificat deja că sunt bine, pur și simplu stai lângă ei și trimite-le dragoste și calm. Acest lucru este mult mai valoros decât crezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel