”Alergia la părul de pisică nu există”: Mituri demontate de către specialistul Adrian Dragotă

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Kh-ali-l i/ Pexels
EXCLUSIV
Fotografie de la Kh-ali-l i/ Pexels

Pisicile și copiii pot fi mari complici. Dacă vă gândiți să adoptați o pisică sau dacă aveți deja o pisică în familie, acest articol este pentru dumneavoastră.



Sunt foarte multe mituri care circulă despre pisici.  În cadrul emisiunii DC Anima, o emisiune realizată de DC NEWS, Adrian Dragotă, expert în lumea pisicilor, a demontat o parte dintre 4 cele mai cunoscute mituri despre îndrăgitele feline.

1. Laptele și pisicile

”Ar trebui să pornim cu un mit legat de hrănirea lor și anume: nu este recomandat deloc să hrănești pisica cu lapte. Pisica nu are toleranță la lactoză și se va strica la stomac dacă bea lapte”, spune Adrian Dragotă.

2. Pisicile și femeile însărcinate

 Al doilea mit la care face referire Adrian Dragotă este acela despre credința precum că o femeie însărcinată ar trebui să stea departe de pisici întocmai pentru că acestea sunt o sursă de Toxoplasmoza. Acest mit este adevărat până la un anumit punct, conform specialistului, dar dacă facem referire la pisicile de apartament care sunt hrănite doar cu conserve sau crochete, clar acest risc de transmitere a infecției la femeile însărcinate nu există.

3.  ”Nesupunerea” pisicilor

”Un alt mit este legat de parșivitatea sau nesupunerea pisicilor față de stăpân. Într-adevăr, ele nefiind animale sociale, animale de grup, nu au tendița de a recunoaște o ierarhie, care presupune și o subordonare. Din această  cauză pisicile sunt mai greu de dresat. Ele nu au obiceiul de a se supune”, spune Adrian Dragotă.

4.  Alergia la părul de pisică 

”Alergia nu se face de la părul de pisică. Alergia este dată de o proteină din saliva pisicii. Există o specie care are o concentrație mai mică de proteină în salivă, Siberiana și o rasă derivată din această rasă, numită ”Neva Masquerada”, dezvălui Adrian Dragotă,  Adrian Dragotă, expert în lumea pisicilor.

Dacă sunteți iubitori depisici și doriți să aflați cât mai multe secrete de la un specialist în domeniu, vă inivităm să urmăriți înregistrarea emisiunii DC Anima în format integral.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden





DC Media Group Audience
pixel