„Am intrat în travaliu fără să fiu însărcinată”. Cum a fost posibil

Data publicării:
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

„Am intrat în travaliu fără să fiu însărcinată”, a spus Holly într-un clip postat pe TikTok, care a avut peste 1 milion de vizualizări. 



”Nu am simțit nimic în timp ce mi-a fost montat steriletul”, a povestit femeia într-un videoclip care a devenit viral pe TikTok. „După procedură, medicul și-a aruncat mănușile la coșul de gunoi și mi-a spus că în următoarele 7-10 minute voi avea crampe și că o va ruga pe asistentă să vină să mă verifice din când în când”, continuă ea. În momentul în care asistenta a venit pentru o verificare, Holly avea dureri puternice. La alte cinci minute după ce a fost asigurată că va fi bine, tânăra a început să vomite și apoi a leșinat.

„Stăteam și mă întrebăm dacă e normal să mă doară atât de tare. În următoarele cinci minute, s-a dezlănțuit iadul”, povestește Holly, care nu-și mai simțea picioarele sau brațele. A început să transpire abundent și nu mai putea găsi o poziție confortabilă în care să stea. În ciuda faptului că nu a avut niciodată experiența nașterii, tânăra a dedus că era în travaliu, potrivit publicației Qbebe.

„Am încercat să stau pe spate, pe burtă, în patru labe, pe o parte. Nimic nu funcționa. Apoi am început să simt ceva ce am auzit explicat doar în filme, nici măcar nu știu cum am știut ce era, dar știam că aveam contracții”, a spus Holly. Îngrijorarea asistentei a crescut, determinând-o să cheme un medic. O singură privire a medicului a confirmat că Holly avea nevoie de o intervenție de urgență pentru a-i scoate steriletul.

După ce am putut în sfârșit să respir din nou, m-am întrebat: Ce naiba s-a întâmplat?”, a mărturisit Holly. Medicul i-a explicat că steriletul fusese plasat pe un nerv și că organismul ei încerca să îl împingă afară.

„Corpul meu încerca să îl împingă afară. Colul meu era dilatat. Doctorul meu a spus că aș fi avut deja o epidurală până atunci dacă aș fi fost însărcinată. Nu mai întâlnise decât o dată un astfel de caz”, mai spune tânăra.

Explicația 

Ceea ce i s-a întâmplat lui Holly se numește „expulzare” și apare, de regulă, 2-10% dintre paciente. Expulzarea are loc atunci când steriletul se deplasează din poziția să în care este fixat în partea superioară a uterului.

Potrivit Dr. Mary Jane Minkin, profesor clinician în cadrul Departamentului de Obstetrică, Ginecologie și Științe ale Reproducerii de la Școala de Medicină a Universitățîi Yale, crampele după introducerea unui sterilet - în special a unui sterilet din cupru - sunt frecvente, dar durerile neobișnuite pot fi un semn de expulzare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden
Tagurile articolului: expulzare sterilet travaliu





DC Media Group Audience
pixel