Andreea Esca, despre realitatea socială din școlile noastre: „Copiii sunt foarte cruzi. Dacă n-ar fi fost trist, ar fi fost amuzant”

Data publicării:
Andreea Esca, despre realitatea socială din școlile noastre: „Copiii sunt foarte cruzi. Dacă n-ar fi fost trist, ar fi fost amuzant” / FOTO: captură video YouTube @Hope and Homes for Children Romania
Andreea Esca, despre realitatea socială din școlile noastre: „Copiii sunt foarte cruzi. Dacă n-ar fi fost trist, ar fi fost amuzant” / FOTO: captură video YouTube @Hope and Homes for Children Romania

Într-o lume ideală, elevii ar trebui să fie uniți de curiozitatea lor, de dorința de a învăța și de a explora împreună, indiferent de diferențele personale. Realitatea, însă, ne oferă adesea o imagine diferită, marcată de diviziuni sociale și de fenomene de excludere. Cunoscuta prezentatoare a știrilor Andreea Esca a adus în discuție această problemă dureroasă și omniprezentă.



„Erau două găști: populari și nepopulari. Mi se părea oribil asta! Mi se părea mega bullying! Ăsta chiar e un bullying! Bullying care, desigur, a existat peste tot și pe vremea noastră și în toate clasele”, a spus Andreea Esca cu o sinceritate dezarmantă la podcastul Hope and Homes for Children Romania.

„Nu excludeam pe nimeni, ei erau în grupul lor și noi în grupul nostru. Ei stăteau și citeau”, a explicat fiica Andreei Esca, Alexia Eram, care, potrivit spuselor ei, era în gașca de populari.

Citește și Andreea Esca, despre educarea copiilor: „Cred că pe vechi, asta cu «milităria jos din pod» funcționează în continuare. A fi prea relaxat nu e în regulă!”

Andreea Esca: „Copiii sunt foarte cruzi”

Cu o ironie subtilă, Andreea Esca a descris cum se manifesta această segregare socială chiar și în momentele de relaxare și socializare: „Aveau grupul lor de lectură. Le plăcea mult de tot. Am văzut eu la petreceri, aveau mese separate. Era masa de populari și masa de nepopulari. Crede-mă! Și lor le plăcea mult la masa lor”

„Copiii sunt foarte cruzi. Cei nepopulari rămân o nișă, nu trebuie să privim altfel. Dacă n-ar fi fost trist, ar fi fost amuzant”, a concluzionat Esca, lăsând loc unei reflecții amare asupra realității sociale din școlile noastre.

Observațiile sale aduc în prim-plan o problemă pe care mulți o consideră normală, dar care poate avea efecte devastatoare asupra dezvoltării emoționale și psihologice a copiilor.

Această discuție ne invită să ne gândim mai profund la dinamica relațiilor sociale din școli și la modul în care putem sprijini o integrare mai armonioasă și mai empatică a tuturor copiilor.

Segregarea și bullyingul nu sunt doar probleme ale trecutului, ci realități care necesită atenția și intervenția noastră continuă. Avem responsabilitatea de a cultiva un mediu în care fiecare copil, indiferent de popularitatea sa, să se simtă acceptat și valorizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Monden




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel