Aștepta alocația de la bunici dar s-a trezit cu 10 milioane de euro în cont

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Samson Katt/ Pexels
Fotografie de la Samson Katt/ Pexels

Este povestea incredibilă a unui tânăr de 18 ani care s-a trezit că avea în cont cu 10 milioane de euro. Dar haideți să aflăm mai multe...



Tânărul britanic, Dane Gillespie, în vârstă de 18 ani, aștepta să primească de la bunicii săi ”banii de buzunar” care i-ar fi prins tare bine, mai ales că tocmai avea să înceapă și studiile.

Practic, bunica sa a vrut să-i facă un cadou care să-l ajute să înceapă studiile universitare, dar o eroare bancară a transformat un simplu cadou într-o sumă uluitoare. Și așa, tânărul s-a trezit brusc cu aproape10 milioane de euro în contul său bancar.

Tânărul aștepta un transfer de 8.900 de lire sterline de la bunica lui. Un mic cadou grozav pentru a-și continua studiile la universitate. Din cauza unei greșeli de transcriere se pare că banca a ordonat un transfer de aproximativ 8.900.000  de de euro, potrivit Mirror.

Prima reacție a lui Dane Gillespie a fost să-și sune părinții să le dea marea veste: „Mamă, tată suntem bogați”,  aducându-le la cunoștință cu euforie suma amețitoare care a apărut brusc pe contul lui.

Proapăt milionar, tânărul s-a gândit să-și cumpere o mașină de lux, un Porche, dar mama lui l-a determinat însă să renunțe la idee: „Nu vorbi prostii, nu sunt banii noștri. Trebuie să găsim imediat o modalitate de a-i returna, am putea avea mari probleme".

„Nu ne-a venit să credem”, a spus mama tânărului. „Fiul meu a crezut că este milionar timp de câteva ore. Erau 8,9 milioane de lire sterline în contul său miercuri dimineață”

Evident, de fapt, în câteva ore banca a observat eroarea și a retras acel 0 în plus, care îl făcuse pe Dane să viseze atât de mult. 

Citește și:

6 trucuri simple pentru a transmite copiilor noștri valoarea economiilor: Educația financiară nu se rezumă doar la gestionarea banilor

Într-o eră marcată de consumismul excesiv, copiii de astăzi navighează într-un peisaj în care totul pare să fie cumpărat, folosit și aruncat. În lumea lor, obiectele sunt înlocuite rapid, iar resursele par nesfârșite. Cu toate acestea, multora le lipsește conștientizarea necesității de a fi responsabili cu cheltuielile și, implicit, cu mediul înconjurător.

Pentru a contracara această tendință preocupantă, părinții au un rol important de jucat. Este esențial ca noi, ca părinți, să facem un efort conștient pentru a-i învăța pe copiii noștri valoarea economisirii și aprecierii a ceea ce dețin... citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden
Tagurile articolului: banca dane gillespie milionar transfer




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel