Aurora și Georgiana au pierit, alături de părinți, în autocarul prăbușit în apropiere de Veneţia: Fetițele românce aveau 8 şi 13 ani

Data publicării:
Aurora și Georgiana au pierit, alături de părinți, în autocarul prăbușit în apropiere de Veneţia: Fetițele românce aveau 8 şi 13 ani. Sursa foto: captură video Observator
Aurora și Georgiana au pierit, alături de părinți, în autocarul prăbușit în apropiere de Veneţia: Fetițele românce aveau 8 şi 13 ani. Sursa foto: captură video Observator

Mircea, în vârstă de 45 de ani, soția sa Mihaela, în vârstă de 42 de ani, și cele două fetițe ale lor, Aurora și Georgiana de 8 şi 13 ani, au pierit în prăbușirea autocarului de pe podul din Mestre, în apropiere de Veneţia, Italia. 



Familia de români locuia în Germania și se afla în acel autocar în momentul accidentului. Ministerul de Externe a venit cu precizări privind această situație dureroasă. Autoritățile și cei apropiați au depus eforturi considerabile pentru identificarea victimelor, iar acum o echipă consulară a României se străduiește să obțină mai multe informații cu privire la rudele acestora.

O familie de români se numără printre cei decedați

La o zi de la tragedie, vestea cutremurătoare că o familie de români se numără printre cei decedați a lovit ca un fulger. Ministerul Afacerilor Externe a trebuit să aducă explicații, după ce inițial a anunțat că printre victime nu există răniți. Ambasada României la Roma a confirmat că va oferi sprijin pentru repatriere și pentru eliberarea certificatelor de deces pentru cei patru români care și-au pierdut viața. Aceste măsuri au fost confirmate și de premierul României, Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook, adăugându-și și el gândurile de compasiune.

Și președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat pe Facebook, transmițând condoleanțe familiilor îndoliate.

21 de vieți au fost curmate în tragedia de lângă Veneția

21 de vieți au fost curmate în tragedia de lângă Veneția, iar alte 15 persoane au fost grav rănite, unele aflându-se într-o stare foarte critică. Victimele provin din diverse țări, printre care se numără ucraineni, spanioli, croați, francezi, nemți și austrieci. Ancheta se află în plină desfășurare pentru a dezvălui misterul căderii autocarului de la o înălțime de 15 metri.

„O anchetă judiciară este în curs pentru a elucida circumstanțele accidentului. Sincer, nu avem încă răspunsuri, așadar rămânem în așteptare. Suntem alături de autoritățile implicate, le susținem în eforturile lor și le dăm timpul necesar pentru a face lumină asupra acestei tragedii. În momentul de față, nu putem oferi explicații”, a precizat Luigi Brugnaro, primarul Veneției.

Un autobuz electric a scăpat de sub control și a căzut în gol

2. -imagine fara descriere- (aurora-si-georgiana-au-pierit--alaturi-de-parinti--in-autocarul-prabusit-in-apropiere-de-venetia-fetitele-romance-aveau-8-si-13-ani-2_71652600.jpg)

SURSA FOTO: captură video Observator

Un autobuz electric, transportând aproape 40 de pasageri, se îndrepta spre un camping din zona Veneția. Într-un moment dramatic, vehiculul a scăpat de sub control, începând să vireze spre dreapta, până când a depășit parapetul de protecție și a căzut în gol.

Această cădere brutală a rupt liniile de electricitate și a provocat căderea autobuzului pe linia de cale ferată sub pod. În acel moment critic, bateriile care alimentau motorul au izbucnit în flăcări, cuprinzând rapid întregul autobuz.

Înregistrarea momentului prăbușirii a fost captată de camerele de supraveghere din zonă, furnizând date esențiale pentru anchetă. În prezent, anchetatorii cercetează și starea elementelor de siguranță ale podului de pe care autobuzul a căzut. Localnicii susțin că parapetul era vechi și ruginit, cu standarde de securitate depășite cu patru decenii. Lucrările de înlocuire a parapetului erau în curs de desfășurare de ceva timp, dar nu fuseseră încă finalizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: autocar italia maestre romani venetia




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel