Bacalaureatul a început „glorios”. Elevii au uitat ce le-a picat la primele probe obligatorii: "Nici nu mai știu!"

Data actualizării: | Data publicării:
Bacalaureatul a început „glorios”. Elevii au uitat ce le-a picat la primele probe obligatorii Nici nu mai știu! / FOTO: freepik.com@Dragana_Gordic
Bacalaureatul a început „glorios”. Elevii au uitat ce le-a picat la primele probe obligatorii Nici nu mai știu! / FOTO: freepik.com@Dragana_Gordic

Prima probă orală a examenului de Bacalaureat a avut loc luni, 17 iunie.Se pare că prima probă a examenului maturității a avut loc fără prea mari emoții din partea anumitor elevi.

Bacalaureatul a început cu probele la care prezența este obligatorie, dar notele nu contează. Sunt cele de competențe. Și nici măcar nu sunt notate. Candidații primesc niște calificative care nu le folosesc la nimic. La ieșirea din sala de examen, unii elevi nici măcar nu-și mai amintesc subiectele, potrivit Digi24.

Reporter: Ce ți-a picat?

Elev: Nici nu mai știu, cine a picat mă? A fost reacția unui elev la ieșirea din sala de examen.

Peste 134.000 de candidaţi înscrişi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2024, au susţinut luni prima probă la Limba şi literatura română - oral.  

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, probele se vor desfăşura după următorul calendar:

17 - 19 iunie: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A);

19 - 20 iunie: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B);

19 - 21 iunie: evaluarea competenţelor digitale (proba D);

25 - 27 iunie: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Vezi și Alexandra Antonesei: „Încurajez pe toți elevii să învețe astfel încât la finalul zilei să fie mulțumiți de cele realizate și să fie încrezători în propriile forțe”.

Probele sunt monitorizate audio-video

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Încălcarea dispoziţiilor privind introducerea de materiale interzise în sălile de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă respectivele materiale au fost sau nu au fost utilizate.

Citește și Sfaturi prețioase înainte de examenul de Bacalaureat. Profesor Ionela Aionesă: „Nu amâna sarcina grea, începe mereu cu ce e mai greu”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel