Bebeluș hrănit doar cu ”lumina soarelui”: De ce a refuzat mama să-și alăpteze copilul

Data publicării:
Fotografie de la Vidal Balielo Jr.: Pexels
Fotografie de la Vidal Balielo Jr.: Pexels

S-a întâmplat în Rusia: doi părinți și-au hrănit bebelușul cu lumina soarelui, care a murit după o lună de viață.O poveste tragică a zguduit comunitatea rusă când Oxana Mironova, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnată pentru moartea fiului ei Kosmos, în vârstă de doar o lună, din cauza malnutriției extreme.

Povestea tragică a apărut atunci când iubitul Oxanei a insistat că nou-născutul poate supraviețui numai cu lumina soarelui. Copilul a rămas fără hrană pentru perioade lungi, ceea ce i-a adus sfârșitul iminent.

Și-a hrănit fiul cu lumina soarelui: reconstituirea faptelor

Reconstituirea evenimentelor a dezvăluit că tânăra de 33 de ani părea să urmeze îndrumările partenerului ei, Maxim Lyutyi, 43 de ani, un cunoscut blogger de raw food și profesor de lifestyle, de asemenea, acuzat de maltratare a nou-născutului.

În primă instanță, tatăl a încercat să dea vina pe mama băiețelului pentru moartea lui Kosmos. În sala de judecată, s-a dovedit că micuțul era hrănit cu „prana”, adică o dietă extrem de controversată, conform căreia oamenii țin post negru, adică nu mănâncă nimic și nu beau apă pentru o perioadă îndelungată de timp, pentru simplul motiv că sunt adepții „hrănirii” cu… lumina soarelui.

În cele din urmă tatăl copilului a fost acuzat că a împiedicat-o pe Mironova să-și alăpteze copilul, acesta fiind considerat un „fanatic radical al dietei raw”. 

La rândul ei, bunica micuțului, mama Oxanei, l-a acuzat pe Maxim Lyutyi că face parte dintr-o sectă: „M-am opus ca fiica mea să intre într-o astfel de sectă. I-am spus că Maxim e nebun, dar ea nu m-a ascultat. Oxana trăia izolată. Devenea tot mai distantă față de mine, era sclava lui”, a conchis aceasta.

„El i-a interzis ei să hrănească bebelușul. Maxim voia să-și crească băiețelul doar cu… soare”, a completat și verișoara Oxanei, Olesya Nikolayeva. „Oxana încerca pe furiș să hrănească copilul, dar se temea foarte mult de Maxim. Cum e posibil să hrănești un bebeluș cu lumina soarelui?!”, a adăugat sursa.

După spusele martorilor, Maxim n-ar fi  lăsat-o pe femeie să meargă la maternitate. Într-un final, părinții au dus copilul la doctor, când starea lui devenise critică, însă, din păcate, nimic nu s-a mai putut face pentru micuț.

Deși mama Oxana Mironova și-a mărturisit vinovăția și și-a arătat remușcări pentru moartea fiului ei, a fost condamnată pentru neglijarea maternă care a dus la înfometarea lui Kosmos. Maxim Lyutyi, conform documentelor instanței, intenționa să experimenteze dieta cu lumina soarelui, ca mai apoi să facă publice rezultatele acestei diete „extraordinare”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel