„Bunicul” și „bunica” NU mai sunt la modă. Acestea sunt cele mai populare apelative pe care copiii le dau bunicilor (sondaj)

Data publicării:
„Bunicul” și „bunica” NU mai sunt la modă. Acestea sunt cele mai populare apelative pe care copiii le dau bunicilor (sondaj) / FOTO: freepik.com @zinkevych
„Bunicul” și „bunica” NU mai sunt la modă. Acestea sunt cele mai populare apelative pe care copiii le dau bunicilor (sondaj) / FOTO: freepik.com @zinkevych

Un nou sondaj efectuat în SUA arată cum își strigă copiii acum bunicii. Nu mai folosesc „bunicul” sau „bunica”!



Pentru nepoții lui Kester Doyle, în vârstă de 52 de ani, ea este „nonni”. „Fiica mea a venit cu acest nume. Nu mi-a plăcut niciodată numele `bunica` pentru că sună atât de... bătrân. Îmi vin în minte imagini cu bunici vârstnici în balansoare - croșetând pături, făcând pâine și purtând pantofi ortopedici pentru a se deplasa prin casă.”

„‘Nonni’ pur și simplu mi s-a părut potrivit, iar nepoților mei le place”, a spus ea, potrivit HuffPost.

Numele alternative pentru bunici rezolvă o problemă logistică. Majoritatea copiilor au două seturi de bunici - unii chiar mai mulți - și numele pot ajuta la diferențierea între rude. 

Citește și Acesta este sentimentul resimțit de jumătate dintre bunici, conform unui studiu

Rezultatele sondajului

Deși există multe nume pe care familiile le folosesc pentru a indica statutul de bunic sau bunică, un sondaj recent realizat de Preply, un serviciu care conectează oamenii cu tutori de limbi străine, a descoperit că unele nume sunt folosite mai des decât altele.

Multe dintre aceste nume au două silabe cu un sunet repetitiv, amintind de primele cuvinte ale bebelușilor, „mama” și „tata”.

Rezultatele sondajului arată că cele mai comune nume alternative pentru bunici în SUA sunt:

SURSA FOTO: freepik.com @kristina_igumnova

Pentru bunică:

Gigi
Nana
Mimi
Gran
Bibi
Momo

Pentru bunic:

Poppy
Pops
Papi
G-Pa
Grandude
Papa

Sondajul a analizat, de asemenea, cele mai populare nume din fiecare stat (excluzând „Grandma” și „Grandpa”), dezvăluind variații regionale.

„Mamaw” a fost o alegere de top pentru bunici în Alabama, Indiana, Ohio și Wisconsin, în timp ce „Pop-Pop” pentru bunic a fost cel mai comun în Pennsylvania, Maryland, Carolina de Nord, Missouri, Wisconsin și Minnesota.

„Abuelo” (spaniolă pentru bunic) și „Abuela” (spaniolă pentru bunică) au fost cele mai populare în statele cu populații mari de vorbitori de spaniolă, inclusiv Florida și California.

„Din perspectiva noastră, se pare că bunicii de astăzi nu doresc să fie văzuți ca ‘oameni bătrâni,’ ci mai degrabă ca cetățeni activi și productivi care joacă un rol important în viața nepoților lor”, a declarat Sylvia Johnson, șefa metodologiei la Preply, pentru HuffPost.

Vezi și Ce ar trebui să le spui bunicilor măcar o dată în viață?

Ce nume se mai folosesc pentru bunici

Membrii comunității HuffPost au fost întrebați pe Facebook ce nume folosesc pentru bunicii din familiile lor.

„Fiica mea îi spune tatălui meu Pop Pop și mamei mele Buela (prescurtare de la Abuela). Pop Pop pentru că fiica mea nu putea să spună Grandpa când era mică și spunea Pa – ceea ce, bineînțeles, s-a transformat în Pop Pop. Buela pentru că Grandma era un pic greu de spus pentru ea, și Buela era mai ușor.” 

„Eu sunt May și soțul meu este Pea. Numele au venit de la fiica noastră, care ne spunea Gammy și Gampy, dar May și Pea au rămas.” 

„Nepoții mei îmi spun TuTu și soțului meu TuTu Jeff. Soțul meu este hawaiian, iar TuTu este termenul hawaiian pentru bunici.” 

„Fiica mea o auzea constant pe soacra mea spunându-i socrului meu Honey (cum ar fi ‘Honey, te rog dă-mi untul’), așa că așa își numește și ea bunicul!” 

„Fiul meu a inventat Aba pentru mama mea (de la Abuelita), și ne-a inspirat să ne referim la tatăl meu decedat ca Abo.”

„Fiica mea își numește bunicul matern Papa Cupcake. Are o mare slăbiciune pentru dulciuri și îi dă mereu bunătăți.”

„Mama mea voia să fie Grammy, dar fiul meu (primul ei nepot) nu putea să pronunțe și a spus în schimb GreGre. Așa îi spun cei patru nepoți ai ei, și încă este singura GreGre pe care am întâlnit-o vreodată!” 

„Fetele mele îi spun mamei mele Monkey. Cea mare a început. Al treilea cuvânt al ei a fost ‘Gamma’, ceea ce mamei mele nu i-a plăcut, dar a acceptat, deoarece l-a spus atât de devreme. Câteva luni mai târziu a început din senin să-i spună Monkey, și numele a rămas. Fetele mele au 6 și aproape 10 ani, și în fiecare an trebuie să explic profesorilor, conducătorilor de cluburi și personalului de after-school că nu avem, de fapt, o maimuță de companie.”

„Fiica mea îi spune mamei mele Bop pentru că, pe când era mică, nu putea să pronunțe Babchi, cuvântul polonez pentru Bunică. N-am mai auzit de alt Bop, și cu siguranță este unică și incredibilă!” 

La voi în familie cum sunt numiți bunicii de către nepoți?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel