Acesta este sentimentul resimțit de jumătate dintre bunici, conform unui studiu

Data publicării:
Acesta este sentimentul resimțit de jumătate dintre bunici, conform unui studiu / FOTO: freepik.com @freepik
Acesta este sentimentul resimțit de jumătate dintre bunici, conform unui studiu / FOTO: freepik.com @freepik

Mulți bunici se simt singuri când nepoții își pierd interesul pentru ei, dar unii au găsit o soluție adaptându-se la tehnologie. 



Un nou studiu realizat pe 10.000 de bunici, citat de Good To Know, a arătat că jumătate dintre aceștia se simt izolați din cauza lipsei de legătură cu nepoții.

„Este firesc ca nepoții să nu se mai ghemuiască cu bunicii pentru a le citi povești sau să nu mai facă chifle împreună, dar există multe modalități de a accepta și de a depăși aceste sentimente”, spune Madeleine Kingsley, expertă în sprijinul familiei.

Pentru a rămâne conectați cu nepoții, unii bunici au început să se familiarizeze cu tehnologia.

87% dintre cei chestionați spun că aplicațiile de mesagerie, apeluri și trimitere de fotografii le-au îmbunătățit relația cu nepoții și i-au făcut să se simtă mai puțin singuri.

În plus, 57% dintre bunici au raportat că aceste aplicații reduc sentimentul de singurătate.

Citește și Ce ar trebui să le spui bunicilor măcar o dată în viață?

O bunică își încearcă norocul cu WhatsApp

Mary, o bunică, a mărturisit: „Întotdeauna am urât tehnologia și nu mi-am dorit niciodată să am un telefon sau să învăț cum să folosesc internetul. Când nepoții mei au primit primul telefon, m-au încurajat să trec de la telefonul meu simplu la un smartphone. Eram reticentă, dar știam că uneori aceasta ar fi singura mea șansă să comunic cu ei, pe măsură ce creșteau, petreceau mai mult timp cu prietenii și nu mai aveau nevoie de noi să-i îngrijim sau nu mai găseau casa noastră la fel de interesantă ca înainte”, a recunoscut ea.

În cele din urmă, Mary a făcut pasul: „La început, eram puțin iritată de smartphone-ul meu pentru că credeam că nu voi înțelege niciodată cum funcționează. Dar acum, am WhatsApp și e-mailurile mele, iar nepoții mei îmi trimit o mulțime de poze când pleacă în vacanță sau când ies în oraș. Mă bucur să le am și sunt atât de fericită că putem rămâne în legătură în acest fel.”

Este o modalitate excelentă de a rămâne prezent în viața nepoților și de a menține contactul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Comportamente si Emotii





DC Media Group Audience
pixel