Când are loc a doua inspecție de specialitate pentru Definitivat 2024

Data publicării:
Când are loc a doua inspecție de specialitate pentru Definitivat 2024 / FOTO: freepik.com@nicolagiordano
Când are loc a doua inspecție de specialitate pentru Definitivat 2024 / FOTO: freepik.com@nicolagiordano

Inspecțiile de specialitate pentru educatori-puericultori în cadrul examenului pentru definitivat vor cuprinde patru activități didactice diferite, din cele trei tipuri de activități de învățare prevăzute în planul de învățământ specific: activități tematice, jocuri și activități alese, rutine și tranziții, conform adresei Ministerului Educației.



Cea de-a doua inspecție de specialitate pentru Definitivat 2024 trebuie să se desfășoare până pe 31 mai, conform calendarului oficial. Edupedu.ro a informat că inspecțiile de specialitate din cadrul examenului pentru definitivat pot fi organizate și desfășurate și online, dacă inspectoratele școlare decid astfel, în funcție de analiza situațiilor specifice din unitățile de învățământ din județ sau din municipiul București. Această posibilitate a fost confirmată într-o adresă a Ministerului Educației din 19 septembrie 2023. Proba scrisă a examenului este programată pentru 24 iulie, conform calendarului Definitivatului 2024. Prima inspecție la clasă a avut loc până pe 9 februarie 2024.

Inspecțiile de specialitate pentru definitivat, inspecțiile speciale pentru obținerea gradului didactic II și inspecțiile școlare curente pentru obținerea sau echivalarea gradului didactic I și II pot fi organizate și online, la decizia inspectoratelor școlare, în funcție de analiza situațiilor specifice din unitățile de învățământ (de exemplu, condiții epidemiologice, reabilitarea spațiilor școlare), cu respectarea prevederilor metodologice specifice fiecărui examen.

Ce este examenul de definitivat


Examenul de definitivat reprezintă un concurs pentru intrarea și avansarea în cariera didactică. Acesta poate fi susținut de cadrele didactice cu cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar certifică recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel