Când va avea loc „Bacalaureatul olimpicilor”

Data publicării:
Când va avea loc „Bacalaureatul olimpicilor” / FOTO: freepik.com@usmanify
Când va avea loc „Bacalaureatul olimpicilor” / FOTO: freepik.com@usmanify

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat este pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat 2024.Sesiunea specială a examenului de BAC 2024 are loc în perioada 7 mai – 4 iunie, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Candidații se pot înscrie în perioada 7 – 10 mai, potrivit Edupedu.ro.

Această sesiune este pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat 2024.

Prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română, este programată pe 21 mai. Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață într-una din limbile minorităților naționale dau proba scrisă la limba maternă pe 24 mai, conform calendarului oficial.

Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se face în data de 27 mai. În data de 28 mai are loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Competențele digitale sunt evaluate pe 29 mai.

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 31 mai, până la ora 12. Contestațiile se vor depune în aceeași zi, între orele 12 și 14.

Probele vor avea loc la centre de examen din județul Prahova, conform prevederilor actului normativ. „Comisia județeană de bacalaureat a Inspectoratului Școlar Județean Prahova nominalizează unitățile de învățământ — centru de examen și centru zonal de evaluare pentru sesiunea specială a examenului de bacalaureat — 2024.”

Citește și „A treia simulare pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, organizată de Inspectoratul Școlar Constanța. Vezi când are loc”

Calendarul sesiunii speciale de Bacalaureat 2024

7—10 mai 2024: Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen

21 mai 2024: Limba și literatura română — proba E)a) — proba scrisă

22 mai 2024: Proba obligatorie a profilului — proba E)c) — proba scrisă

23 mai 2024: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E)d — proba scrisă

24 mai 2024: Limba și literatura maternă — proba E)b) — proba scrisă

27 mai 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A

28 mai 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C

29 mai 2024: Evaluarea competențelor digitale — proba D

30 mai 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B

31 mai 2024: Afișarea rezultatelor până la ora 12.00; Depunerea contestațiilor (între orele 12.00 și 14.00)

31 mai—3 iunie 2024: Rezolvarea contestațiilor

4 iunie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel