Care este pluralul cuvântului „complex”. Întrebarea care le-a dat bătăi de cap elevilor la Evaluarea Națională

Data publicării:
Rezultatele de la Bacalaureat au fost publicate de Ministerul Educației/ FOTO: freepik.com@pressfoto
Rezultatele de la Bacalaureat au fost publicate de Ministerul Educației/ FOTO: freepik.com@pressfoto

Peste 160.000 de şcolari au dat astăzi prima probă scrisă, la Limba română, din Evaluarea Naţională.A fost o zi plină de emoții pentru elevii care au susținut marți prima probă a exemanului de Evaluare Națională.

La proba scrisă la Limba şi literatura română, din cadrul Evaluării Naţionale 2024, elevii au avut de făcut o caracterizare a personajului Tic a lui Constantin Chiriţă din "Cireşarii", dar şi de compus o argumentare despre dacă sunt sau nu de acord de a-şi petrece vacanţele alături de prieteni.

Se pare că mai mulți elevi s-au încurcat chiar la partea de gramatcă şi lexic. Un exerciţiu care le-a dat bătăi de cap, de exemplu, a fost pluralul cuvântului "complex" (răspunsul corect este "complecși" n.r.), potivit Observatornews.ro.

Per total, însă, profesorii şi elevii spun că subiectele au fost mai generoase decât cele de la simulare sau cele de anul trecut.

În acest an, peste 7.000 de absenţi şi peste 15.000 de elevi care nu s-au înscris deloc la acest examen al Evaluării Naţionale. Vorbim despre abandon, dar şi despre elevi care sunt corigenţi sau repetenţi. 

Urmează proba la Matematică, joi, iar rezultatele finale, săptămâna viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel