Ce le recomandă Ministerul Educației elevilor de clasa a XII-a care vor susține Bacalaureatul

Data publicării:
Ce le recomandă Ministerul Educației elevilor de clasa a XII-a care vor susține Bacalaureatul / FOTO: freepik.com@stokkurs
Ce le recomandă Ministerul Educației elevilor de clasa a XII-a care vor susține Bacalaureatul / FOTO: freepik.com@stokkurs

Ministerul Educației le recomandă elevilor care vor susține examenul de Bacalaureat să lecțiile Teleșcoala și să exerseze pe teste de antrenament din anii trecuți.



În analiza pe itemi după simularea examenului de Bacalaureat, Ministerul Educației le recomandă elevilor ca acțiuni remediale să urmărească lecțiile Teleșcoala și să exerseze pe teste de antrenament din anii trecuți, la aproape toate disciplinele.

Ministerul Educației a lăsat de înțeles că subiectele de Bacalaureat, din vară, vor fi dintre cele la care tinerii au știut să răspundă la simulare. La simularea Bacalaureatului 2024, aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5 la Limba română, iar la matematică sau istorie 35% nu au luat peste 5, potrivit primelor rezultate anunțate de Minister.

Ministerul Educației le recomandă elevilor care dau Bacalaureatul în vară să se pregătească pentru examenul din vară prin exersarea unor teste de antrenament din anii trecuți pentru majoritatea disciplinelor: limba română, istorie, filosofie, chimie, geografie, logică, economie.

De asemenea, Ministerul le mai recomandă elevilor vizionarea episoadelor emisiunii Teleșcoala realizate de Ministerul Educației în colaborare cu Televiziunea Română, potrivit Edupedu.ro.

Singurele materii unde nu se recomandă teste de antrenament sunt matematica, biologia și anatomia, potrivit analizei.

Ministerul Educației a decis anul trecut să nu mai publice teste de antrenament, șeful instituției spunând că „pot fi folosite cele din anii anteriori”.

Citește și 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel