Ce pățesc copiii „feriți” de boală? Medic pediatru Ilinca Tranulis: „Nu le facem bine! Vor face toate virozele, nu pot să sară peste!” / VIDEO

Data publicării:
Ce pățesc copiii „feriți” de boală? Medic pediatru Ilinca Tranulis: „Nu le facem bine! Vor face toate virozele, nu pot să sară peste!”. FOTO: freepik.com @baronvsp
EXCLUSIV
Ce pățesc copiii „feriți” de boală? Medic pediatru Ilinca Tranulis: „Nu le facem bine! Vor face toate virozele, nu pot să sară peste!”. FOTO: freepik.com @baronvsp

În cadrul emisiunii Părinți Prezenți de pe canalul de YouTube Părinți și Pitici, pediatrul Ilinca Tranulis a vorbit despre ce pățesc acei copii care sunt „feriți” de boală.



Medicul pediatru Ilinca Tranulis a fost întrebată de gazda emisiunii Părinți Prezenți, Loredana Iriciuc, ce pățesc acei copii care sunt ținuți în casă pe tot parcursul sezonului rece, de frica vântului, ploii și așa mai departe. Cum sunt acei copii „feriți” de boală? 

„Acești copii feriți de boală nu se îmbolnăvesc perioada asta, decât dacă le aduce un adult ceva în casă. Dar, se vor îmbolnăvi în momentul în care intră în colectivitate, vor face toate virozele, adică ei nu pot să sară peste! Și asta cel mai bine ne-a dovedit pandemia: că în 2 ani de zile copiii au fost destul de protejați și feriți și am fost mult mai atenți pe cine primim în colectivitate și pe cine nu. Când s-a dat liber la tot, ei au făcut toate bolile pe care nu le făcuseră. Dar ținutul ăsta în casă pe termen lung nu ajută imunitatea.

Modul în care copilul răspunde în fața unei boli ține de multe lucruri. Ține încă de când se crește copilul în burtica mamei lui, de flora digestivă a mamei, de modul de naștere, de cât timp este alăptat, de ce mănâncă la diversificare și ce mănâncă după aia toată viața lui. Și nu doar de asta! Ține și de ce mișcare face copilul. Ideal, toți copiii în fiecare zi să iasă 1-2 ore afară, să zburde, să se joace. E vijelie și furtună? Ok! În ziua aia stăm în casă, dar în rest... o ploicică nu poate să-l afecteze pe copil!”, a precizat dr. Ilinca Tranulis.

Citește și Ducem copilul la grădiniță sau la școală dacă are niște muci, dar nu are febră? Pediatrul Ilinca Tranulis clarifică situația / VIDEO

Ilinca Tranulis: „Nu le facem bine ferindu-i de germeni, ținându-i luni de zile în casă!”

Potrivit medicului pediatru, nu este benefic să ținem copiii în casă. Această practică nu contribuie la dezvoltarea imunității lor. Mai degrabă, încurajarea lor de a petrece timp afară, o alimentație echilibrată, somnul adecvat și un mediu lipsit de stres sunt cheia pentru a-i menține sănătoși.

„Copiii trebuie să facă mișcare, asta le oxigenează tot corpul, le face sistemul imunitar mai puternic. Copiii trebuie să se odihnească bine. Un corp odihnit este un corp care răspunde în fața virozelor. Mai bine nu înseamnă că nu se va îmbolnăvi copilul acesta. Ce înseamnă este că va duce virozele foarte ușor. Cu puțină febră, puține simptome și în 2-3 zile este bine.

Am zis așa mâncare, odihnă, mișcare, stres. Să-i lipsim pe cât posibil de stres. Bineînțeles că vrem să își facă lecțiile și să citească și nu le ocolim. Dar contează mult cum pui problema! Hai să stăm împreună, hai să ne desenăm ceva și citim două rânduri. Atmosfera din familie contează foarte mult. Toate lucrurile astea influențează modul la prin care noi răspundem la germeni.

Și ca să revin la întrebare, nu le facem bine ferindu-i de germeni, ținându-i luni de zile în casă. Mai ales că în casă ce fac? Probabil stau la niște ecrane care mai strică și altele. Nu, nu există așa ceva!”, a mai adăugat Ilinca Tranulis.

Citește și De ce răcesc copiii? Dr. Ilinca Tranulis: „NU de la frig, NU de la curent!”. Medicul pediatru a dezvăluit vârsta la care micuții își definitivează sistemul imun! / VIDEO

Vezi emisiunea integrală:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Probleme de sanatate




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel