Ce să faci când nu ai chef să te joci cu copilul tău? Un expert în parenting a analizat această întrebare pe care și-o adresează mulți părinți

Data publicării:
Ce să faci când nu ai chef să te joci cu copilul tău? Un expert în parenting a analizat această întrebare pe care și-o adresează mulți părinți / FOTO: freepik.com @freepik
Ce să faci când nu ai chef să te joci cu copilul tău? Un expert în parenting a analizat această întrebare pe care și-o adresează mulți părinți / FOTO: freepik.com @freepik

Ce să faci când nu vrei să te joci cu copilul tău? Un expert în parenting a analizat această întrebare pe care și-o adresează mulți părinți.



Primul pas important, potrivit expertului Lawrence J. Cohen, este să fii amabil cu tine însuți!

Deși jocul este considerat de mulți experți ca fiind esențial în relația cu copiii și în dezvoltarea lor, nu toți părinții se simt întotdeauna în stare să se joace.

Într-un articol publicat în Psychology Today, Cohen sugerează că dacă ești cu adevărat pasionat de joc, atunci implică-te cu entuziasm. Însă, dacă nu te simți 100% pregătit, dar poți să te descurci pentru o perioadă scurtă, efortul merită făcut. În cazul în care nu ai chef să te joci, recunoaște această dorință și fii bun cu tine însuți.

Este important să îți asculți propriile emoții și nevoi. Uneori, părinții pot să își sacrifice starea lor emoțională pentru a menține echilibrul familial. Totuși, recunoașterea și acceptarea sentimentelor tale te pot ajuta să faci pași mici către copilul tău, chiar și atunci când nu ești în cea mai bună dispoziție.

Respectă-ți propria bunăstare emoțională și nu te forța să te joci dacă nu simți că ești pregătit. Fiind amabil cu tine însuți și înțelegându-ți propriile emoții, poți găsi modalități alternative de a petrece momente de calitate cu copilul tău.

Citește și Malnutriția emoțională a copilului. Care sunt consecințele și cum o combatem înainte de a fi prea târziu

Explică-i copilului tău că acum nu este momentul potrivit pentru tine

SURSA FOTO: freepik.com @freepik

Comunică-i copilului tău că acum nu este momentul potrivit pentru tine să te joci. Respectându-ți propriile limite și refuzând jocul în această situație, pentru că nu te simți în stare, eviți să te angajezi într-un comportament fals cu copilul tău.

În același timp, expertul subliniază că este important să fii autentic și să rămâi fidel emoțiilor tale, fără a recurge la explozii, țipete sau transformându-ți copilul în terapeutul tău.

O sugestie a expertului este să îți iei un moment pentru a-i explica copilului că treci printr-o anumită emoție și că ai nevoie de un timp pentru tine înainte de a putea reveni într-o stare mai bună pentru a vă juca împreună.

„Copilul va fi acolo, pregătit să se joace, odată ce te simți mai bine și inima ta jucăușă revine”, susține Cohen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel