Cea mai importantă afirmație pe care să o spui copilului tău atunci când este într-o criză, potrivit unui psiholog

Data publicării:
Cea mai importantă afirmație pe care să o spui copilului tău atunci când este într-o criză, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t
Cea mai importantă afirmație pe care să o spui copilului tău atunci când este într-o criză, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cum ar trebui să reacționezi când copilul tău traversează o criză și pare că nimic nu-l poate influența să-și modifice comportamentul? Psihologul Becky Kennedy sugerează că există o anumită afirmație care poate avea un efect calmant decisiv asupra copilului.



Dacă observi că ultima vreme copilul tău se comportă nepoliticos și nu ascultă, Becky Kennedy explică că poate fi provocator să calmezi un copil aflat într-o etapă dificilă a comportamentului său.

„Permiteți-mi să vă asigur că nu sunteți singuri; toți părinții se confruntă cu astfel de etape dificile împreună cu copiii lor, eu inclusiv”, a menționat ea într-o postare pe contul său de Instagram.

Dornică să ajute părinții să își înțeleagă mai bine copiii, psihologul le recomandă în special să folosească o frază anume pentru a-și liniști copiii.

Becky Kennedy ne reamintește că „toți avem nevoie să ne simțim bine pe dinăuntru pentru a ne comporta adecvat cu ceilalți”. Un copil liniștit este mai receptiv și ascultă mai atent părinții, fiind astfel mai deschis să își modifice comportamentul și să-și găsească echilibrul.

Ea explică: „Când copilul tău trece printr-o perioadă dificilă, poate deveni nepoliticos și să nu te asculte. Poate chiar începe să își lovească colegii la școală. Într-o seară, ia un moment să stai cu copilul tău și spune-i: 'Vreau doar să știi că nu există nimic ce ai putea spune sau face care să mă facă să te iubesc mai puțin'”.

A fi calm nu înseamnă a fi neimplicat

SURSA FOTO: freepik.com @timltv

Adesea, părinților le poate fi greu să găsească un echilibru între a oferi confort și a motiva copilul când se confruntă cu un comportament problematic.

„Oare aceste cuvinte încurajează un comportament negativ în copilul tău? Nu, trebuie să renunțăm la această mentalitate. Atât adulții, cât și copiii trebuie să se simtă încrezători pe plan emoțional pentru a se comporta adecvat”, explică antrenorul.

Arătându-ți iubirea și fiind prezent pentru copilul tău îi oferi siguranța necesară pentru a depăși această perioadă dificilă și pentru a adopta comportamente noi: „Copiii au nevoie de stabilitate, de a se simți bine în interior și iubiți. Aceasta este fundația care le permite să-și modifice comportamentul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel