Cei 5 factori esențiali pentru dezvoltarea creierului copilului în primul an de viață

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

Oamenii de știință au identificat cinci factori care sunt esențiali pentru dezvoltarea creierului copiilor în primul an de viață.Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea Washington, din St. Louis, o alimentație bună, un mediu stimulant, armonie în casă, îngrijire pozitivă, ritmuri circadiene regulate și somn sunt cele cinci elemente esențiale esențiale pentru creștere.

Creierul copiilor, influența celor cinci factori

În timp ce studiile anterioare au furnizat dovezi ale beneficiilor acestor elemente ale creșterii individuale, noua cercetare se concentrează asupra importanței tuturor celor cinci factori și asupra modului în care aceștia influențează dezvoltarea creierului atât în ​​sarcină, cât și în copilăria timpurie.

Cum a fost realizat acest studiu

„Când copiii au garantate aceste elemente de bază – scrie psihiatria infantilă Joan Luby, în revista JAMA Pediatrics – chiar și atunci când se confruntă cu medii adverse, dezvoltarea creierului, cognitivă și socio-emoțională se îmbunătățește”.

În studiul lor, Luby și colegii săi au examinat 232 de nou-născuți și mamele lor, concentrându-se pe factorii pozitivi prezenți în mediul lor atât în ​​timpul sarcinii, cât și în primul an de viață al copiilor.

2. Fotografie... (pexels-rdne-6849309_52121200.jpg)

Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

Copiii au fost reevaluați în dezvoltarea lor socială, emoțională și cognitivă la vârsta de trei ani și au fost supuși scanărilor RMN (imagini prin rezonanță magnetică) pentru a observa structura creierului. Echipa a descoperit că copiii cărora li s-a asigurat toți cei cinci factori de creștere s-au dezvoltat sănătos.

„Ceea ce este nou aici este să privim factorii în ansamblu și să ne gândim la ei ca la o constelație de lucruri care sunt necesare și importante pentru ca un copil să crească și să se dezvolte sănătos”, a scris psihiatru Deanna Barch într-o notă.

Importanța mediului psihosocial

Studiul face parte din cercetarea în curs de desfășurare a Universității Washington privind modul în care factorii psihologici și sociali pot influența dezvoltarea creierului în primii ani ai unui copil.

În timp ce genetica joacă un rol în dezvoltarea cognitivă a unui copil, cercetările arată cum sănătatea noastră este influențată în mare măsură de mediul nostru psihosocial.

Cu alte cuvinte, factorii de mediu, cum ar fi senzația de siguranță sau alimentația adecvată, influențează, de asemenea, modul în care ne dezvoltăm, poate chiar mai mult decât structura noastră biologică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi

DC Media Group Audience
pixel