Cinci fraţi din Galaţi au trăit un coșmar lângă bunici: Hrăniţi cu mâncare de pisici, pedepsiți și umiliți. Întregul chin, oprit de băiatul cel mare

Data publicării:
Cinci fraţi din Galaţi au trăit un coșmar lângă bunici: Hrăniţi cu mâncare de pisici, pedepsiți și umiliți. Întregul chin, oprit de băiatul cel mare / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @EyeEm
Cinci fraţi din Galaţi au trăit un coșmar lângă bunici: Hrăniţi cu mâncare de pisici, pedepsiți și umiliți. Întregul chin, oprit de băiatul cel mare / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @EyeEm

Cinci frați din Galați au trăit abuzuri, bătăi și umilințe, cât erau sub supravegherea bunicilor lor, într-o casă în care camerele de monitorizare au devenit martori silențioși ai terorii lor. Unul dintre frați, în vârstă de 16 ani, a avut curajul să sfideze tirania și să pună capăt suferinței, mergând la poliție și dezvăluind ororile prin care au trecut.Incidentul a ieșit la iveală când băiatul a decis să se confrunte cu situația și să denunțe abuzurile. Vineri, el a părăsit casa, luând cu el cardul de acces la camerele de supraveghere, și s-a dus la autoritățile locale pentru a cere ajutor. Depunând o plângere, a declanșat o serie de evenimente care au scos la iveală întregul coșmar în care erau implicați.

Polițiștii au reacționat prompt și au emis un ordin de protecție în favoarea băiatului, interzicând bunicii sale în vârstă de 65 de ani să se apropie de el la mai puțin de 100 de metri. Aceasta a fost doar o primă măsură în efortul de a asigura siguranța copilului.

„Pe parcursul verificărilor, a fost întocmit şi formularul de evaluare a riscului iminent, în baza căruia poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu împotriva bunicii, în vârstă de 69 de ani, prin care s-a dispus ca aceasta să păstreze o distanţă minimă de 100 de metri faţă de minor, de noua reşedinţă a acestuia, unde va locui cu mama sa, precum şi de unitatea de învăţământ unde acesta este elev. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie”, se arată în comunicatul de presă remis de IPJ Galaţi.

Chinuri greu de imaginat

A doua zi, o nouă plângere a fost depusă, evidențiind agresiunea și maltratarea celorlalți frați din familie. În urma acestui incident, poliția a deschis un nou dosar pentru a investiga abuzurile asupra acestor copii vulnerabili.

„Din cercetări s-a stabilit că, în urmă cu aproximativ 10 ani, reclamanta şi-ar fi lăsat cei cinci copii minori, în plasament la bunica paternă, respectiv o femeie, de 69 de ani, din municipiul Galaţi, care are o relaţie de concubinaj cu un bărbat, de 56 de ani. A fost întocmit un nou dosar penal pentru infracţiunea de violenţă în familie, iar cercetările sunt continuate de poliţişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-au produs evenimentele şi luării măsurilor legale”, mai precizează IPJ Galaţi.

De aproximativ 10 ani, copiii sunt în grija bunicii paterne, după ce au fost luați din Spania, unde erau în custodia autorităților spaniole, deoarece părinții nu mai puteau să-i crească, informează Observator. La sosirea lor la bunici, au trecut prin experiențe traumatizante. Au fost supuși unor abuzuri fizice constante, li s-a limitat hrana, iar dacă încercau să mănânce mai mult decât li se permitea, erau pedepsiți și agresați din nou. Aceste abuzuri sunt evidentiate și de camerele de supraveghere instalate în casă de către bunica, pentru a-i monitoriza pe cei cinci copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social

DC Media Group Audience
pixel