Cluj-Napoca este cel mai bun oraş studenţesc al României: „Avem în Cluj cea mai veche, cea mai mare şi cea mai bună universitate a ţării”

Data publicării:
Cluj-Napoca este cel mai bun oraş studenţesc al României „Avem în Cluj cea mai veche, cea mai mare şi cea mai bună universitate a ţării” / FOTO: @Wikipedia
Cluj-Napoca este cel mai bun oraş studenţesc al României „Avem în Cluj cea mai veche, cea mai mare şi cea mai bună universitate a ţării” / FOTO: @Wikipedia

 România a pătruns în clasament în ultimii trei ani, oraşul Cluj-Napoca ocupând mereu prima poziţie în ţară. Potrivit clasamentului QS al celor mai bune oraşe academice pentru studenţi, Cluj-Napoca este, şi în acest an, cel mai bun oraş studenţesc din România.


„Cluj-Napoca rămâne şi în acest an cel mai bun oraş studenţesc al României, conform clasamentului QS al celor mai bune oraşe academice pentru studenţi (https://www.topuniversities.com/city-rankings).

Potrivit informaţiilor date publicităţii marţi, 18 iunie 2024, prima poziţie în România este ocupată, la fel ca în ultimii doi ani, de municipiul Cluj-Napoca (locul 135 la nivel internaţional, în urcare cu două poziţii faţă de anul trecut), urmat de Bucureşti (locul 143 internaţional).

În total, în clasament au fost incluse peste 160 de oraşe, primele zece poziţii fiind ocupate de Londra, Tokyo, Seul, Munchen, Melbourne, Sydney, Paris, Zurich, Berlin şi Montreal", potrivit AGERPRES.

Clasamentul QS al celor mai bune oraşe academice pentru studenţi are la bază indicatori academici de accesibililitate şi de calitate a vieţii şi a fost publicat începând din anul 2019.

„Faptul că oraşul nostru este, pentru al treilea an consecutiv, cel mai bun centru academic pentru studenţi din România este un lucru foarte important, dar nu surprinzător.

Avem în Cluj cea mai veche, cea mai mare şi cea mai bună universitate a ţării conform Metarankingului universitar (UBB) şi alte cinci instituţii publice de învăţământ mai specializate, toate fiind repere în domeniul lor la nivel naţional (UMF-Cluj-Napoca, UTCN, USAMV-Cluj-Napoca, UAD şi ANMGD) şi, de asemenea, toate reunite în Uniunea Universităţilor Clujene (http://www.uuc.ro/).

Prin tot ce facem, noi încercăm să menţinem acest standard şi să creştem an de an", a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, citat în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel