CODUL ROȘU de viscol închide zeci de școli. Mii de elevi NU vor merge la cursuri luni / UPDATE

Data actualizării: | Data publicării:
CODUL ROȘU de viscol închide școlile. Mii de elevi NU vor merge la cursuri luni / FOTO: freepik.com @copperpipe
CODUL ROȘU de viscol închide școlile. Mii de elevi NU vor merge la cursuri luni / FOTO: freepik.com @copperpipe

Meteorologii au emis avertizări serioase pentru mai multe județe din țară, cu privire la vremea rea și condițiile extreme care se anunță pentru ziua de astăzi, până la ora 16:00. Un cod roșu de viscol afectează în special județele Constanța, Brăila, Tulcea și Galați.



UPDATE 16:34

Ca urmare a discuțiilor purtate cu Ministerul Educației și cu Instituția Prefectului - Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a propus către CJSU Constanța suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru luni, 27.11.2023, în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța, iar hotărârea se va transmite către Ministerul Educației.

--------------------------------------------------------------------------------------

Elevii din Tulcea, Brăila și Galați vor avea o zi liberă luni, 27 noiembrie, din cauza condițiilor meteorologice extreme. Autoritățile au anunțat că toate cursurile din unitățile de învățământ din județul Brăila, municipiul Tulcea și județul Galați vor fi anulate.

În urma unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), se va suspenda predarea în format fizic în toate unitățile de învățământ din județul Brăila și municipiul Tulcea. În cazul în care este posibil, cursurile vor fi mutate în mediul online, oferind elevilor posibilitatea de a continua procesul de învățare.

Adin Boboc, subprefectul județului Brăila, a transmis pe Facebook: „Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în data de 27.11.2023, în județul Brăila, inclusiv municipiul, se vor suspenda cursurile unităților de învățământ în format fizic, iar acolo unde există posibilitatea, se vor desfășura în format online”.

Primăria Tulcea a adoptat și ea această decizie, luând în considerare siguranța elevilor și condițiile meteorologice dificile.

De asemenea, în județul Galați, școlile vor fi închise, iar orele pierdute vor fi recuperate ulterior, conform deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Subprefectul de Brăila, Gavril Claudiu Sorin, a anunțat pe Facebook: „Având în vedere faptul că județul Galați se află sub avertizare de cod Roșu până la ora 16:00, am convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și am decis ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Galați. Orele vor fi recuperate ulterior, pe baza deciziei Inspectoratului Școlar”.

Avertizare de vreme rea: Cod roșu de viscol în mai multe județe din țară

Impactul vijeliilor și ninsorii a determinat autoritățile să ia măsuri drastice pentru siguranța publică. În județele Brăila și Galați, toate drumurile naționale au fost închise din cauza codului roșu de viscol și a vizibilității foarte reduse. Zăpada cade abundent, iar vântul suflă cu o viteză de 100 de km/oră, spulberând stratul de zăpadă și afectând vizibilitatea.

Situația critică se extinde și în alte zone ale țării, cu închiderea unor drumuri naționale și județene din cauza condițiilor meteorologice extreme. În munții Făgăraș, din județul Sibiu, nivelul de pericol al avalanșelor a crescut semnificativ, ajungând de la gradul 3 la gradul 5, în zonele situate la altitudini de peste 1.800 de metri, conform ultimelor informații furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Este esențial ca locuitorii din aceste zone să respecte cu strictețe indicațiile autorităților și să rămână informați despre evoluția vremii. Recomandările privind deplasările și măsurile de precauție trebuie luate în serios pentru a minimiza riscurile asociate cu condițiile meteorologice extreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel