Completări la Legea adopţiei - promulgate de preşedintele Iohannis. Despre ce este vorba

Data publicării:
Completări la Legea adopţiei - promulgate de preşedintele Iohannis. Despre ce este vorba / FOTO: presidency.ro
Completări la Legea adopţiei - promulgate de preşedintele Iohannis. Despre ce este vorba / FOTO: presidency.ro

Potrivit noilor prevederi, legea se adresează cetăţenilor români sau cetăţenilor români cu multiplă cetăţenie, după caz, care au domiciliul în România, care au locuit efectiv şi continuu pe teritoriul României în ultimele şase luni anterioare depunerii cererii de atestare.Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, completările la Legea privind procedura adopţiei legate de continuitatea şederii în România a adoptatorilor.

Potrivit noilor prevederi, legea se adresează cetăţenilor români sau cetăţenilor români cu multiplă cetăţenie, după caz, care au domiciliul în România, care au locuit efectiv şi continuu pe teritoriul României în ultimele şase luni anterioare depunerii cererii de atestare.

La stabilirea continuităţii nu sunt considerate întreruperi absenţele temporare care nu depăşesc trei luni, absenţele determinate de desfăşurarea activităţilor specifice sectorului maritim în baza contractelor de muncă ale navigatorilor, absenţele determinate de şederea pe teritoriul altui stat ca urmare a existenţei unor contracte de muncă şi nici cele impuse de derularea unor activităţi desfăşurate în interesul statului român sau ca urmare a unor obligaţii internaţionale asumate de România, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel