Copil autist, uitat în autobuz. A fost găsit șase ore mai târziu la 10 kilometri de școală

Data publicării:
Fotografie de la Dmitry Egorov/ Pexels
Fotografie de la Dmitry Egorov/ Pexels

Copilul s-ar fi trezit când vehiculul fusese deja dus în depozit, moment în care un angajat l-ar fi găsit și l-ar fi lăsat singur să se descurce.



A fost uitat în autobuzul școlar și a dispărut, pentru a fi găsit doar șase ore mai târziu, la 10 kilometri de școală. 

Nenorocirea, care din fericire s-a încheiat cu un final fericit, este și mai înspăimântătoare dacă avem în vedere că protagonistul acestei întâmplări este un copil de 11 ani din spectrul autismului. Incidentul s-a petrecut pe 11 septembrie,în Spania, în municipiul Laganés din provincia Madrid, dar vestea a fost făcută abia acum în urma unei plângeri depuse de părinți la poliție.

Micul Leo a fost uitat după ce a adormit la 9:30 dimineața pe ultimele locuri ale autobuzului școlar care se îndrepta de acasă la Centrul de Educație Specială Alfonso X Il Savio din Leganés, o călătorie de aproximativ zece minute, ca în fiecare dimineață. 

Când autobuzul a ajuns la școală copilul nu a fost trezit de imeni: nici de însoțitorul elevilor care erau în același autobuz, nici de șoferul autobuzului. Și niciunul dintre ei nu a observat că stă întins pe scaun.

La clasă, se pare că nimeni nu pare să fi fost surprins de absența lui. Băiețelul s-a trezit într-un târziu singur, în vehiculul care era acum parcat în depozitul de transport al companiei „Puesta del Sol” din Alcorcòn, un municipiu din apropiere.

Potrivit reconstrucției poliției, în acel moment băiețelul era gata să apeseclaxonul autobuzului, pentru a atrage atenția unui angajat care i-a deschis ușa și l-a lăsat să coboare. Absurd era că nici măcar bărbatul nu s-ar fi întrebat ce face acolo, dar, conform celor relatate de părinții săi, pur și simplu i-ar fi dat drumul fără să îl întrebe mai multe amănunte.

Copilul a început să rătăcească prin zonă, ajungând lângă autostradă și lângă o stație de eliminare a deșeurilor. Abia atunci a fost găsit, șase ore mai târziu, când lecțiile s-au terminat și colegii lui s-au întors acasă. În acel moment părinții au tras un semnal de alarmă.

„Am crezut că e la școală”, a spus mama pentru publicația El Pais.

Femeia, Paula Aparecida, se pregătea pentru a merge la stația de autobuz să ia copilul când a primit un telefon de la soțul ei care o întreba dacă știe unde se află copilul, susținând că poliția l-a contactat pretinzând că l-a găsit. 

„I-au spus că Leo este cu ei, că l-au găsit dezorientat și că rătăcește singur pe străzile din Alcorcón”, a continuat Aparecida, precizând că în acel moment soțul ei a urcat în mașină, „disperat”, și a plecat cu viteză maximă spre secția de poliție.

În baza plângerii prezentate, a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili o posibilă răspundere pentru infracțiunile de abandon de copil, neglijență și vătămări corporale, în timp ce Regiunea Madrid a dispus un control la Centrul de Educație Specială Leganés unde a trimis o inspecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden
Tagurile articolului: autist copil scoala spania





DC Media Group Audience
pixel