Copilașii băgați în spital de cel care ar fi trebuit să le fie protector, au ajuns în grija statului: Tatăl: „Au stricat o ușă de termopan și m-am supărat”

Data publicării:
Copilașii băgați în spital de cel care ar fi trebuit să le fie protector, au ajuns în grija statului Tatăl „Au stricat o ușă de termopan și m-am supărat”
EXCLUSIV
Copilașii băgați în spital de cel care ar fi trebuit să le fie protector, au ajuns în grija statului Tatăl „Au stricat o ușă de termopan și m-am supărat”

Cei patru copii bătuţi cu leaţul de tatăl lor au fost preluaţi de specialiştii de la Protecţia Copilului (DGASPC).Minorii urmează să fie consiliaţi şi audiaţi de mai mulţi psihologi.

„Copii au fost externaţi şi s-a instituit plasamentul într-o casă de tip familial aparţinând de DGASPC. Urmează să evaluăm situația conform procedurilor operaționale cu privire la abuzul asupra unui copil și vor rămâne cu măsura de protecție în sistemul de protecție a copilului, la asistent maternal sau într-o casă de tip familial, apartament social, în funcție de cum vom avea locuri pentru ca toți patru să fie împreună.

Urmează mai multe şedinţe de consiliere, anchete, este o procedură amplă”, a precizat Felicia Mihai, șef Complex de servicii comunitare din cadrul DGASPC Botoșani, pentru PărințișiPitici.

Cei patru copii au trecut prin momente de groază după ce tatăl lor, care îi creştea singur după ce au fost părăsiţi de mamă, i-a bătut cu un leaţ la beţie. Cei patru micuţi, cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani au ajuns la spital.

Incidentul a avut loc în localitatea Mileanca, din judeţul Botoşani. Tatăl, în vârstă de 40 de ani, are grijă de cei patru copii, singur, de aproximativ şase ani după ce mama celor mici i-a abandonat. Oamenii din localitate spun că bărbatul avea grijă de pruncii săi.

Citește „Patru frați, băgați în spital chiar de cel care ar fi trebuit să le poarte de grijă. Aniversare surpriză pentru unul dintre copii: „Sper că am reușit să îi aducem un zâmbet”

Copii bătuți într-un moment de rătăcire. “Au stricat o ușă de termopan și m-am supărat”

Într-o seară, când a ajuns acasă, bărbatul a găsit o uşă pe care urma să o monteze cu geamul spart. Fiind în stare de ebrietate acesta s-a înfuriat peste măsură şi i-a luat pe cei mici la bătaie cu pumnii şi picioarele, dar şi cu un leaţ.

Îngroziţi de violenţa părintelui copiii au cerut ajutorul vecinilor pentru a scăpa din mâinile tatălui. O femeie a anunţat cazul către directoarea şcolii din localitate, iar aceasta a sunat la 112.

În urma apelului la 112, la faţa locului au ajuns două ambulanţe, iar cadrele medica i-au preluat pe copii şi i-au transportat la spital. Micuţii au suferit mai multe traumatisme.

Tatăl micuților regretă cele întâmplate și pune totul pe seama unei rătăciri de moment. Acesta spune că deja le simte lipsa micuţilor, însă acum e la mila statului.

“Au stricat o ușă de termopan și m-am supărat. Asta este. Băusem două beri. Dracul când pune coada are putere. Acum îmi pare rău, dar asta este. M-am supărat. Cum va da Dumnezeu. Eu aveam grijă de ei, singur.

Nu-i chiar așa de grav că copilul trebuie să aibă și oleacă de frică de părinți. Îmi pare rău, când intru în casă și văd casa goală. Cel mic a avut și probleme cu sănătatea, toate au fost în capul meu.

Cu soția n-am mai ținut legătura. Cum a plecat n-a mai interesat-o deloc. Eu sper să nu ajungă la centrul de copii. E greu. Eu doresc să-i aduc acasă. Ce pot să fac eu?!”, a spus bărbatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel