Corectarea pentru evaluările naționale ale elevilor de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a nu va fi digitalizată

Data publicării:
Corectarea pentru evaluările naționale ale elevilor de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a nu va fi digitalizată / FOTO: freepik.com@jannoon028
Corectarea pentru evaluările naționale ale elevilor de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a nu va fi digitalizată / FOTO: freepik.com@jannoon028

În anul școlar 2022-2023, Evaluarea națională pentru elevii de clasa a VI-a nu s-a mai organizat în anul școlarCorectarea nu va fi digitalizată pentru evaluările naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, după cum a declarat, pentru Edupedu.ro, Marian Șuță, director general al Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație. Acesta a precizat că „anul acesta nu sunt noutăți.”

Lucrările elevilor de la simularea examenelor naționale (Evaluarea Națională și BAC 2024) au fost corectate digitalizat. Un profesor a avut de corectat, de regulă, 50 de lucrări de la simulările pentru Evaluarea Națională (EN VIII) și Bac 2024, inclusiv de acasă, a prevăzut procedura Ministerului Educației. Lucrările au fost scanate și încărcate pe platforma destinată evaluării digitalizate, conform sursei citate. În practică, numărul a ajuns și la 70-80 de lucrări, potrivit surselor Edupedu.ro.

Evaluarea Națională de la clasa a II-a începe pe 13 mai, cu proba de Limbă și comunicare – scris (Limba română și limba maternă), potrivit calendarului oficial.

Calendar Evaluare Națională clasa a II-a

13 mai – Limbă și comunicare – scris – Limba română

13 mai – Limbă și comunicare – scris Limba maternă

14 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba română

15 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba maternă

16 mai – Matematică și Științe ale naturii

17 mai – Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale

Calendar Evaluare Națională clasa a IV-a

21 mai – Limba Română

22 mai – Matematică

23 mai – Limba maternăCalendar

Evaluare Națională clasa a VI-a

28 mai – Limbă și comunicare

29 mai – Matematică și Științe ale naturii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel