Cum să îndepărtați guma de mestecat din haine și păr fără a folosi foarfece

Data publicării:
Fotografie de la Cristiano Silva/ Pexels
Fotografie de la Cristiano Silva/ Pexels

Nu de puține ori ni s-a întâmplat, chiar mergând pe stradă, să simțim cum ni se lipteșe guma de mestecat de talpa pantofului. În alte cazuri, din varii motive, o regăsim pe haine, sau pe covorul din sufragerie. Dar ce facem atunci când accidental, copilul nostru își lipește guma de păr? Știm că este greu de dezlipit, dar nu imposibil. Există câteva trucuri care vă pot ajuta.



Cine nu a avut gumă de mestecat în păr când era copil? Cine a fost responsabil pentru îndepărtarea oricărei urme va fi avut cu siguranță un pic de chin și știe foarte bine că misiunea este foarte dificilă.

Uneori suntem nevoiți să recurgem la foarfece din disperare de a nu mai ști ce să facem. Guma de mestecat este de fapt greu de eliminat deoarece se lipește aproape permanent.

Cu acest articol dorim să vă oferim câteva sugestii pentru a elimina toate urmele de gumă din păr fără a fi nevoie să apelați la forfece.

Pastă de dinţi

Separați secțiunea în care se află guma de mestecat de restul părului. Apoi aplică local pasta de dinți și lasă să acționeze. Aciditatea pastei de dinți va facilita îndepărtarea gumei. În acest moment, îndepărtați ușor orice reziduu și spălați-vă părul ca de obicei.

Gheață

Separați firele de păr afectate și aplicați gheață învelită într-o pungă. Frecați bine șuvița de păr afectată. Acest lucru va face ca guma de mestecat să se întărească și astfel va fi mai ușor să o îndepărtați. 

Untul de arahide

Untul de arahide funcționează excelent pe guma de mestecat, deoarece o înmoaie și va fi mai ușor de îndepărtat. Pur și simplu aplicați unt de arahide pe păr și lăsați-l să acționeze pentru un timp. Cu un pieptene va trebui să trageți guma lipită de păr și să o îndepărtați.

Uleiul de păr

Folosirea produselor de păr este soluția optimă, iar uleiul este cel mai potrivit deoarece lubrifiază șuvițele și va facilita îndepărtarea gumei. La fel ca în cazul untului de arahide aveți nevoie de un pieptene cu dinți lari cu care veți pieptăna părul afectat trâgând guma în jos. Evident, la urmă spălați părul în mod corespunzător.

Sifonul

Aceasta este cu siguranță cea mai neobișnuită metodă, dar vă asigurăm că funcționează. În acest caz, va trebui să punem niște sifon într-un pahar și să scufundăm șuvița de păr în interiorul acestuia. Apoi pieptănați și va dispărea ușor.

2. -imagine fara descriere- (pexels-august-de-richelieu-4260756_06411600.jpg)

Foto: Pexels/ Augustus Richelieu

Cum să îndepărtezi guma de pe haine

Probabil că nu doriți să acoperiți hainele cu unt de arahide sau ulei de gătit. Din fericire, gheața poate întări guma și reduce aderența acesteia. Îndepărtați cât de multă gumă puteți cu degetele, apoi puneți câteva cuburi de gheață într-o pungă de congelator și așezați punga deasupra gumei rămase până când aceasta se întărește. Desprindeți ușor guma, apoi frecați orice resturi cu o periuță de dinți veche.

De asemenea, puteți îndepărta guma de mestecat folosind oțetul alb. Încălziți oțetul într-un vas mic. Odată ce este fierbinte, înmoaie o periuță de dinți și folosește-o pentru a freca haina murdară. Unge guma ar trebui să iasă imediat.

Indiferent de modul în care îndepărtați guma de mestecat de pe haine, veți dori să le spălați apoi cu apă rece pentru a îndepărta micile pete care s-ar putea să se fi infiltrat adânc în țesătură.

Cum să îndepărtezi guma de mestecat de pe covor

La fel ca în cazul hainelor, folosiți gheața sau oțetul. Dacă culoarea covorului vă permite puteți folosi o cârpă îmbibată în ulei cu care veți freca partea afectată. Așteptați aproximativ 10 minute, apoi desprindeți guma cu un cuțit. Curățați zona afectată cu detergent de vase și apă caldă când ați terminat pentru a îndepărta orice reziduu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici





DC Media Group Audience
pixel