Cum să promovezi o legătură bună între frați cu o diferență mare de vârstă

Data publicării:
Fotografie de la Vika Glitter/ Pexels
Fotografie de la Vika Glitter/ Pexels

Există puține lucruri la fel de frumoase ca să ne vedem copiii construind o legătură puternică. În acest articol vă oferim cheile pentru a semăna primele semințe de fraternitate în copiii voștri cu o diferență mare de vârstă.



Dacă aveți frați, cu siguranță legătura cu ei este semnificativă. Frații se influențează reciproc formarea identității celuilalt. În această relație, totul este special. Se pot lupta cu brutalitate și, după un timp, pot râde în hohote. La rândul lor, ei explodează de furie atunci când cineva rănește, tachinează sau critică un frate.

Însoțitori în răutăți, rivali, cei mai buni prieteni, aliați sau complici, aceștia sunt frații. Fără îndoială, relațiile dintre frați sunt unice. Acum, adevărul este că nu este același lucru să ai un frate cu o diferență de vârstă mică sau mare.

Acest articol este pentru tine, dacă ai copii la câțiva ani distanță și vrei să crești o legătură bună între ei.

Care este diferența ideală de vârstă între copii?

Atunci când copiii se află la câțiva ani distanță, de obicei formează o legătură bazată pe companie, pe măsură ce cresc împreună. Cu toate acestea, cu doi sau mai mulți copii mici, sarcinile primei faze de parenting cresc. Astfel oboseala, cheltuielile economice și dependența de copii devin protagoniști în viața unui cuplu.

Dar este și adevărat că există oameni care îl percep ca pe un avantaj, pentru că înțeleg că mai târziu nu vor mai trebui să se lupte cu a fi părinți ai copiilor mici.

Legătura dintre frați cu diferența de vârstă, aspecte de luat în considerare

Când copiii au o distanță de opt, nouă, zece sau mai mulți ani, imaginea se schimbă. Dinamica familiei este trăită foarte diferit atunci când sub același acoperiș un copil mic locuiește cu un adolescent sau cu o persoană care este pe cale să intre la maturitate. În aceste cazuri coexistă lumi foarte diferite.

Pe de altă parte, pentru a stimula o bună legătură între ei, este esențial să se asigure nevoile tuturor. În mod logic, cei mici au nevoie de cei mai apropiați adulți, deoarece sunt multe lucruri pe care încă nu le pot face independent. Dar chiar dacă cel mai mare și-a câștigat deja o oarecare independență, tot are nevoie de timp de calitate cu părinții săi.

2. Fotografie... (pexels-pixabay-50601-1_85330500.jpg)

Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Relația dintre frați poate fi îmbogățită prin diferențe

Rivalitatea și sentimentele de gelozie se pot manifesta în orice legătură între frați, indiferent de vârsta lor. Problema nu este că unul primește mai multă atenție decât celălalt. Ei bine, nevoile nu coincid între un copil mic și un alt adolescent sau adult. Mai degrabă, dificultatea apare atunci când îngrijirea unuia duce la neglijarea celuilalt.

Această situație conflictuală se rezolvă atunci când părinții sunt capabili să ofere fiecăruia ceea ce are nevoie. Poate că este suficient ca cel mai mare să împartă o după-amiază săptămânală singur cu părinții, în timp ce cel mic are nevoie de mult mai mult.

Poate că bebelușul are nevoie de mai multe îmbrățișări decât conversații, în timp ce cel mai mare necesită mai mult dialog decât contact fizic. Sau poate nu. Este vorba de a asculta și de a încerca să satisface nevoile tuturor.

Un alt punct care promovează o legătură sănătoasă între frați de diferite vârste are de-a face cu posibilitatea unei interacțiuni autentice între aceștia fără intervenția părinților.

Deci nu trebuie să participați la fiecare dintre întâlnirile lor sau să vă includeți în fiecare joc, plimbare sau conversație. Lăsați-i să-și trăiască fraternitatea cu libertate și independență, pentru că în acest fel relația fraternă va fi întărită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii





pixel