Cum să te comporți când copilul tău îți spune că este tachinat de colegi la școală

Data publicării:
Fotografie de la Kindel Media/ Pexels
Fotografie de la Kindel Media/ Pexels

Cum ar trebui să te comporți când copilul tău îți spune că la școală colegii îl tachinează mereu? Citiți acest articol pentru a reflecta asupra acestui subiect.



Copilul tău vine acasă de la școală și observi că este trist. „A fost agresat”: acesta este primul lucru pe care îl gândești. Apoi te apropii de el, cu inima zdrobită pentru că îl vezi atât de abătut. Începi să vorbești și el pare descurajat, cu puțină dorință de a se exprima. Clar... copiii râd de el și îl tachinează la școală.

Începi să urăști coridoarele și sălile de clasă din clădirea școlii. Acele colțuri menite să-i facă pe cei mici să sufere prin cruzimea celor mai puternici. Observi tristețea de pe chipul angelic al copilului tău și inima ta se rupe în două de suferință și furie.

Gras și slab, înalt și scund, bărbați și femei, copii și adolescenți, chiar și cu pielea deschisă sau închisă...nimeni nu scapă de această formă de violență. Și, probabil, nu știi ce să faci. În strânsoarea anxietății și a angoasei, nu te întrebi decât: „Cum să mă comport?”. Dacă acesta este cazul, citiți cu atenție acest articol.

Dacă își bat joc de copilul tău, prețuiești unicitatea lui

Dacă copilul tău se află în centrul criticilor dure, concentrează-te pe ceea ce subliniază copiii. Atrage-i atenția asupra tuturor aspectelor, dar și asupra celor care îți disting copilul, care îl diferențiază de toți ceilalți.

Desigur, această valoare care o deosebește niciodată nu va fi considerată negativă. El va fi acceptat exact așa cum este, prin înțelegerea că tocmai acesta este ceea ce îl face pe copilul tău unic și special.

De asemenea, puteți aduce în discuție toți acei oameni care au avut succes în diferite domenii ale vieții și au aceleași condiții despre care este tachinat copilul dumneavoastră. Mărturisește-i că și tu ai fost o victimă a agresiunii și spune-i tot ce ai avut de îndurat.

În acest fel, îi vei arăta că nu este singura persoană forțată să treacă prin asta. De asemenea, explică-i că oamenii vor găsi întotdeauna motive să critice.

Așa este: oamenilor le place să-și exprime părerile, chiar și atunci când nimeni nu le-a cerut. Altora le place să judece, chiar și atunci când nu știu nimic despre ce se află în spatele unei persoane, care este povestea vieții lor.

2. Fotografie... (pexels-rdne-stock-project-6936509_66088900.jpg)

Cum ar trebui să se comporte copilul dumneavoastră când se confruntă cu tachinări

Cuvintele. Nu lăsa cuvintele spuse să-l supere. Ignorați persoana ignorantă care cel mai probabil are un complex de inferioritate și singura lui satisfacție este să-l disprețuiască pe celălalt pentru a se simți superior.

„Opiniile abundă în gura proștilor”. Fie ca el să continue pe propriul său drum: viața va avea grijă să-i pună pe fiecare la locul lui. Aici se va dovedi că nimic din ce au spus a făcut rău copilului tău.

Să nu uite niciodată că doar pentru că este unic și special (sau că nu se vede ca toți ceilalți) nu înseamnă că este ciudat. Pentru că nu este, în sensul cel mai absolut. A fi diferit nu a fost niciodată ceva negativ. Dimpotrivă, s-a arătat întotdeauna a fi o valoare care ne face unici și speciali.

Încurajează-ți copilul să fie fericit cu defectele și virtuțile sale. Să se iubească pe sine, cu deplină siguranță. Să ne acceptăm unul pe altul. Și să știi că frumusețea de a fi diferit, în trup, minte, suflet și spirit, constă în a gândi și a acționa diferit de felul în care se comportă alții. Deci, care este cel mai bun lucru pe care îl poate face copilul tău dacă își bat joc de el?

Nu există un răspuns mai bun decât un zâmbet frumos. Crede-ne: numai așa îl va șterge pe cel al chinuitorului său. Cel care s-a amuzat de plânsul copilului tău nu numai că nu va mai ști ce să facă, dar se va simți și mai umilit și mai inferior, văzând că otrava lui nu are efect. Lăsați copilul să râdă și să fie fericit. Este cel mai mare rău care i se poate face unei persoane toxice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel