Cum se corectează greșelile la Evaluarea Națională

Data publicării:
Cum se corectează greșelile la Evaluarea Națională / FOTO: freepik.com @lifestyle80
Cum se corectează greșelile la Evaluarea Națională / FOTO: freepik.com @lifestyle80

Curând, elevii din clasa a VIII-a vor susține examenele la Evaluarea Națională.În conformitate cu adresa Ministerului Educației nr. 1630/DGIP/11.06.2024, diriginții au responsabilitatea de a informa elevii de clasa a VIII-a despre modul corect de corectare a greșelilor în probele scrise ale Evaluării Naționale 2024. Elevii primesc subiectele sub formă de broșură și pot solicita pagini suplimentare, dacă este necesar.

În cazul itemilor obiectivi, unde nu sunt spații de rezolvare, elevii completează răspunsurile pe ciornă și le transcriu în broșură.

În ceea ce privește corectarea unui răspuns greșit la proba scrisă de Limba română, procedura este următoarea: dacă un răspuns este completat într-o căsuță de răspuns, acesta poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei inițiale și scrierea în dreapta căsuței a literei corespunzătoare răspunsului corect. Dacă răspunsul constă în marcarea cu X a unei opțiuni, acesta poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a opțiunii corecte.

Aceste instrucțiuni sunt esențiale pentru a asigura că procesul de corectare a testelor la Evaluarea Națională se desfășoară în mod corect și transparent.

Cum se corectează o greșeală la Matematică

La proba de matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al Il-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect. În situația în care elevul revine asupra răspunsului selectat/ încercuit inițial și consideră ca fiind corectă o altă variantă, aceasta va fi scrisă în rubrica/ celula dedicată punctajului atribuit itemului, aflată lângă zona cu cele patru variante de răspuns, potrivit Edupedu.ro.

Calendarul Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a 2024:

11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională

14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a

25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română

27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică

28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă

3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00) - 3 iulie (orele 16 – 19) - 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor

4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor

9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel