42 de medici au asistat la nașterea lor: Cvadrupleții care au uimit lumea medicală

Data publicării:
Sursa Facebook Clark Quad Girls
Sursa Facebook Clark Quad Girls

A avea un copil sau mulți copii este visul multor oameni. Sunt cei care așteaptă înainte de a se căsători pentru a-și întemeia o familie și cei care o fac oricum. Multe cupluri reusesc să aibă un copil într-un timp scurt și intr-un mod complet natural, în timp ce altele trebuie să aștepte ani și ani ca acest lucru să se întâmple. 



Exact situația în care s-au găsit cei doi soți din centrul acestei povești, care, timp de 10 ani, au sacrificat totul pentru a avea un copil. Să le descoperim împreună povestea.

Justine și Christine Clark sunt un cuplu din Rotherham, South Yorks, Regatul Unit, și s-au cunoscut într-un pub. Cei doi s-au îndrăgostit și au decis să se căsătorească chiar în 2004, după trei ani de logodnă. Dragostea lor a fost și este foarte puternică, ca și dorința de a-și crea propria familie. 

„Nu proveneam dintr-o familie numeroasă – mărturisește mama Christine – dar visasem mereu să devin mamă și am împărtășit amândoi această dorință, așa că am început să încercăm chiar înainte de a ne căsători, dar fără rezultate. Aveam doar 25 de ani și nu mi-am făcut griji, dar după câțiva ani, Justine și cu mine am decis să ne consultăm medicul.” 

Astfel a început o adevărată odisee care a durat 10 ani

Potrivit poveștilor celor doi, amândoi au fost supuși multor teste pentru a verifica dacă totul este în regulă, dar nu a fost așa. După mai multe încercări, s-a descoperit că Christine avea ovare polichistice și ar avea nevoie de ajutor pentru a rămâne însărcinată. 

Tratamentele la care a fost supusă această femeie au fost numeroase și unele chiar foarte riscante. Dar rezultatele întârziau să apară și cuplul era din ce în ce mai convins că visul lor nu se va împlini niciodată. Mai era o ultimă cale de urmat, totuși: fertilizarea in vitro.

Cei doi au fost trimiși la Care Fertility din Sheffield, unde s-au efectuat două cicluri de fertilizare, care în cele din urmă au dat roade. Christine a rămas însărcinată, dar nu se așteptau niciodată să se întâmple un adevărat miracol.

Cazul familiei Clark a fost urmărit de mulți medici pentru că este incredibil și foarte rar. Situația lor apare o dată la 4000 de ani, conform experților și este cu adevărat incredibilă.

Dintr-un embrion născut din fertilizare in vitro, au fost generate patru nașteri. O împrejurare absurdă, pentru că dintr-unul singur ar trebui să se nască un singur copil. 

Pentru a finaliza sarcina, însă, a fost necesar ca viitoarea mamă să rămână în pat timp de 24 de săptămâni, în timp ce fetele s-au născut prematur în a treizecea săptămână.

42 de medici au vrut să asiste la nașterea miraculoasă, intrigați de raritatea evenimentului.

Femeia s-a întors apoi acasă în decurs de o săptămână, în timp ce fiicele ei au rămas sub observație timp de nouă săptămâni.

În ciuda temerii că ar putea prezenta unele probleme din cauza particularității lor, micii cvadrupleți, Caroline, Darcy, Alexis și Elisha se descurcă bine. Singura caracteristică este intoleranța la lactoză și alergia la produsele lactate, soia și glucoză. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Justin Quad-Father Clark (@clarkquadgirls)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden
Tagurile articolului: cvadrupleti fertilizare in vitro





DC Media Group Audience
pixel