Dan Puric despre decăderea educației din România: ”Dacă vrei să distrugi un copil îi faci manuale alternative”

Data publicării:
 Fotografie: Captură Video/ Canal YouTube: Celebru si Parinte cu Marius Gheorghiu
Fotografie: Captură Video/ Canal YouTube: Celebru si Parinte cu Marius Gheorghiu

35 de ani de ce? 35 de ani de reforme, de reforme și de alte reforme. Rezultatul? Haideți să reflectăm la un aspect care ar trebui să fie cu prioritate: Încotro educația copiilor noștri?



În cadrul unei emisiuni difuzată pe YouTube, emisiune intitulată Celebru si Parinte cu Marius Gheorghiu,  invitatul Dan Puric, actor, regizor, scriitor si conferențiar de mare valoare, a vorbit despre despre demnitate, educație și valori.

Un aspect asupra căruia Dan Puric s-a oprit a fost decăderea educațională a copiilor noștri. Care sunt cauzele? Ce stă la baza acestui fenomen? De ce este nevoie de a implementa educația șexuală în școli? La aceste întrebări, celebrul Dan Puric a dat o serie de răspunsuri la care ar fi bine să reflectăm cu totții, în speranța că într-o bună zi vom realiza cauzele declinului moral și educațional al societății noastre și vom avea puterea de a ne ridica să reparăm ceea ce în ultimii ani a fost măcelărit.

Astfel, vom reda parte din discursul maestrului Dan Puric, care face referire întocmai la promiscuitatea din societatea tânără, la ceea ce azi se livrează pe internet tinerei generații: 

”Păi tocmai voi care ați băgat pe YouTube, pe internet toată promiscuitatea ați creat un dezastru și după ce ați creat un dezastru veniți cu educația. Adică noi vă dăm virusul, dar noi vă dăm și vaccinul. Pentru că în mod normal, fetele acestea cu o școală deprimată, cu o educație distrusă fără, valori morale, fără valori culturale, fără o familie stabilă, fără nimic, au căzut plasă unui linșaj informațional de promiscuitate și s-au manifestat ca atare. În câțiva ani s-a creat această climă, după care au zis Cred că este cazul să o corectăm. Păi dar de ce? Voi ați făcut-o!. Care a fost educația în România din 1989, de când a fost Revoluția aceea cu fundal de lovitură de stat cumplită, aici, în România, s-a lucrat la educației. În primul rând, dacă vrei să distrugi un copil îi faci manuale alternative. Doi: îi faci reformă, după, reformă, după reformă... Într-un proces pedagogic trebuie să ai o coerență și a valorilor”, a explicat Dan Puric.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel