De ce este nevoie de evaluare la clasa a II-a

Data publicării:
De ce este nevoie de evaluare la clasa a II-a / FOTO: freepik.com
De ce este nevoie de evaluare la clasa a II-a / FOTO: freepik.com

Elevii de clasa a II-a au susținut joi, 16 mai, proba la Matematică și Științe ale naturii din cadrul Evaluării Naționale. 



Elevii de clasa a II-a au susținut pe 16 mai proba la Matematică și Științe ale naturii din cadrul Evaluării Naționale. Subiectele au fost pe două numere, iar elevii au avut la dispoziție 30 de minute pentru a le rezolva. Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Subiectele primite de elevi la testul numărul 1 pot fi consultate AICI.

Subiectele la testul numărul 2 AICI.

Calendar Evaluării Naționale pentru clasa a II-a.

13 mai – Limbă și comunicare – scris – Limba română;

13 mai – Limbă și comunicare – scris Limba maternă;

14 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba română;

15 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba maternă;

16 mai – Matematică și Științe ale naturii;

17 mai – Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale.

De ce este nevoie de evaluare la clasa a II-a

Evaluarea la clasa a II-a este prima testare în cadrul căreia copilul este expus unor subiecte făcute de altcineva decât cadrul didactic cu care este obișnuit. Părinții pot compara, astfel, rezultatele obținute de copil la această testare națională cu rezultatele obișnuite primite de elev de la învățătoare și pot vedea dacă a fost evaluat corect în timpul anului.

Rezultatele ar trebui să îi ajute pe părinți să afle pe ce anume să insiste, în lucrul cu copiii, pe timpul verii, potrivit sursei citate. Un alt obiectiv al evaluărilor este de a-i obișnui pe copii cu condițiile de examen și pentru a se acomoda cu cel de la finalul clasei a VIII-a, când au un examen care le hotărăște traseul școlar, pentru prima oară în fața unei evaluări naționale.

Aceste testări trebuie să radiografieze în mod real în ce măsură au înțeles copiii elementele prevăzute de curriculumul național, dar și efortul depus de învățători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel