DOCUMENT. Toți profesorii cu doctorat trebuie să facă un raport lunar de activitate

Data publicării:
DOCUMENT. Toți profesorii cu doctorat trebuie să facă un raport lunar de activitate / FOTO: freepik.com@katemangostar
DOCUMENT. Toți profesorii cu doctorat trebuie să facă un raport lunar de activitate / FOTO: freepik.com@katemangostar

Potrivit unui document, profesorii cu doctorat trebuie să facă un raport lunar de activitate, pentru a primi indemnizația pentru titlul științific de doctor.



Toți profesorii cu doctorat trebuie să facă un raport lunar de activitate, pentru a primi indemnizația pentru titlul științific de doctor și fișele de post vor fi modificate cu atribuții care să permită verificarea lunară a modului în care activitatea acestuia este valorificată în mod suplimentar, conform unei adrese trimise inspectoratelor școlare de către Ministerul Educației, obținută pe surse de Edupedu.ro. 

Ministerul precizează și cum anume se va face verificarea pentru a asigura o aplicare unitară a prevederilor legale. 

„Directorii de școli verifică și aprobă raportul lunar al profesorilor cu doctorat. Directorii caselor corpului didactic şi directorii de școli vor fi verificați de inspectorul şcolar general, iar inspectorii şcolari generali, de către secretarul de stat cu atribuții privind managementul resurselor umane din învăţământul preuniversitar”, potrivit sursei citate.

Pentru aplicarea dispozițiilor, fiecare școală poate elabora o procedură care să conțină „modalități de analiză a cererilor și a rapoartelor de activitate în vederea aprobării, modalități în baza cărora se stabilesc atribuții, termene de depunere a rapoartelor”, potrivit adresei.

Adresa vine în contextul în care sindicatele din Educație au susținut că sunt școli care nu mai plătesc profesorilor sporul de doctorat, iar altele au introdus „condiții aberante” în fișa postului și au solicitat în regim de urgență Ministerului deblocarea situației, pe 6 martie 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel