Elevi excluși de la etapa națională a Olimpiadei de Informatică aplicată. Care este motivul

Data publicării:
Olimpiadele școlare ar putea fi organizate anul viitor și în timpul săptămânii, nu doar în weekend / FOTO: freepik.com@yanalya
Olimpiadele școlare ar putea fi organizate anul viitor și în timpul săptămânii, nu doar în weekend / FOTO: freepik.com@yanalya

Doi elevi care au participat la Olimpiada de Informatică au fost excluși de la etapa națională și au participat în calitate de invitați. Ce s-a întâmplat, vezi în articol.



Doi elevi de clasa a VII-a, care au participat la Olimpiada de Informatică aplicată AcadNet, au fost exclusi de la etapa națională a competiției și li s-a permis să participe doar ca invitați.

Chiar dacă au fost indicați să participe de inspectoratele școlare și au avansat în etapele locale și județene, nu li s-a permis oficial să continue în competiție. Unul dintre acești elevi se număra printre primii 6 din 146 de participanți la secțiunea "Calculatoare 9-10", dar după validarea punctajelor, a fost exclus din competiție fără explicații clare pentru părinți sau pentru el însuși.

Potrivit regulamentului, doar elevii de clasele IX-XII sunt prevăzuți să participe la Olimpiada de Informatică aplicată AcadNet, iar înregistrările s-au făcut pe baza acestui regulament, fără a ține cont că elevii de clasa a VII-a nu sunt în mod explicit eligibili conform acestuia.

Înscrierile la olimpiadă s-au făcut până pe 26 ianuarie 2024 pe baza regulamentului de pe site-ul competiției, o dată prin profesorii de la școală cu validarea inspectorilor școlari de specialitate și o dată individual, pe platformă, unde elevii de clasa a VII-a au bifat cel mai jos nivel de studiu la care li s-ar permite în aceste condiții să participe, anume clasa a IX-a, potrivit Edupedu.

Potrivit informațiilor Edupedu.ro, regulamentul de pe site-ul competiției a fost folosit de elevi, profesori și inspectorate școlare pentru înscriere, elevii de clasele VII-VIII putând să participe pe 3 februarie la etapa locală în baza acestuia. Totodată, ar fi și regulamentul în varianta pe care organizatorii AcadNet l-au trimis spre aprobare Ministerului Educației.

În paralel, în varianta aprobată de Ministerul Educației, instituția i-ar fi exclus pe aceștia fără consultarea și anunțarea celorlalți organizatori. Universitatea Politehnica București – Facultatea de Automatică și Calculatoare, Uniunea Profesorilor de Informatică din România (UPIR) și o companie de cursuri de informatică.

Citește și „Performanță obținută de un elev din Năvodari. Ștefan a câștigat medalia de aur în cadrul unei Olimpiade Internaționale”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel