Emoționant: Fiica o înlocuiește pe mama decedată și pozează împreună cu tatăl ei

Data publicării:
Sursa foto: Facebook Best Out of Waste
Sursa foto: Facebook Best Out of Waste

Ben Nunery și micuța Olivia, tată și, respectiv, fiică, au recreat fotografiile de nuntă în memoria lui Ali, tânăra mamă care a murit.



Moartea este cel mai agresiv impediment emoțional pe care îl poate suferi o ființă umană. Moartea este cea care ne privează de un viitor comun și lasă trecutul adesea suspendat și incomplet.

Moartea îl cheamă pe om la o responsabilitate uneori aproape insuportabilă, îi cere să înțeleagă și să accepte, să metabolizeze durerea și frica, depășind orice suspendare și orice final. Un concept pe care Ben Nunery și micuța Olivia, tată și, respectiv, fiică, au trebuit să-l experimenteze prea devreme, înfruntând durerea în felul lor.

FOTOGRAFII CU BEN NUNERY ȘI FIICA OLIVIA

Fotografia este unul dintre cele mai comune instrumente de relief pe care le poate folosi inima umană. O fotografie poate conține un număr infinit de emoții și poate chiar aminti senzații din trecut. Practic o lume întreagă se poate încadra într-o fotografie. Așa se face că imaginea plată și impenetrabilă imprimată pe hârtie fotografică reușește să devină un refugiu cald al iubirii umane și al prezenței sensibile.

Fotografiile care îi înfățișează pe Ben Nunery și fiica lui, făcute de cumnata bărbatului, sunt mărturie vie despre modul în care iubirea poate și trebuie să supraviețuiască morții.

POVESTEA LUI BEN, ALI ȘI ALOLIVIEI

Ben Nunery este un tată din Ohio care și-a pierdut soția din cauza cancerului pulmonar. În 2011, Ben a văzut-o pe Ali stingându-se din viață la vârsta de 31 de ani, lăsând pe acest pământ o urmă minunată iubirii lor: Olivia, fiica ei care, la acea vreme, avea doar 1 an.

La doi ani de la acea pierdere tragică, tatăl și fiica decid să-și părăsească locuința, să vândă acea casă atât de bogată în amintiri și plină de prezența lui Ali. Totuși, pentru a nu uita drumul trasat de îngerul lor, înainte de a părăsi casa visurilor pierdute Ben și Olivia au făcut un gest plin de sens. Cu ajutorul cumnatei sale Melanie Tracy Pace, sora lui Ali și fotograf profesionist, bărbatul a recreat împreună cu Olivia câteva dintre fotografiile de nuntă.

”Căutam doar o modalitate de a-mi lua rămas bun de la casă și de a avea ceva cu Olivia și cu mine să ne... amintim de casă. Când Ali și cu mine ne-am căsătorit, am încheiat contractul de cumpărare a casei cu o zi înainte de nunta noastră, așa că am făcut fotografiile de nuntă în casa goală”, a declarat Ben Nunery.

În fotografiile realizate de Melanie se pot distinge clar cei doi tineri soți din noua casă, complet goală pentru că a fost achiziționată cu o zi înainte de nuntă. Un cuplu care se pregătește să devină o familie, să-și construiască un viitor împreună, să acumuleze amintiri și să îmbătrânească împreună.

Aceleași imagini „se ciocnesc” cu cele realizate de Ben și Olivia: tată și fiică într-o casă goală, de data aceasta din cauza unui destin crunt.

Aceasta este viața: curajul de a accepta chiar și ceea ce nu vrem să se întâmple. Este puterea de a începe din nou, de a reacționa, de a repropune trecutul nu pentru a bloca viitorul ci pentru a-l promova.

„Sper ca oamenii să poată vedea în aceste imagini dovada iubirii pe care eu și Ali am împărtășit-o, un sentiment care este încă foarte profund, pentru că iubirea continuă și nu moare […] viața continuă. Nu înseamnă că îi uităm pe cei dragi, dar găsim modalități de a-i aminti și de a le păstra vie amintirea”, a declarat Ben.

BEN NUNERY ȘI OLIVIA ASTĂZI

Ben și Olivia trăiesc astăzi fericiți în Cincinnati (Ohio) împreună cu noua lor familie. De altfel, bărbatul s-a recăsătorit pe 10 iunie 2016 cu Lesley Amann, vechea lui prietenă de facultate care a rămas văduvă prematur. Femeia a fost căsătorită cu Mike Amann, fostul prieten și coleg al lui Ben, care a murit pe 10 noiembrie 2013 din cauza cancerului neuroendocrin.

În următorii câțiva ani, Ben și Lesley s-au susținut și s-au ajutat unul pe celălalt până când prietenia lor a devenit un sentiment mai profund.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden
Tagurile articolului: ben nunery fiica poze





DC Media Group Audience
pixel