Erika Isac va cânta la Balul Bobocilor al unui liceu. Părinții, revoltați: „Nici mie nu-mi place darămite unde-s mulți copii, nu-s de acord!”

Data publicării:
Erika Isac va cânta la Balul Bobocilor al unui liceu. Părinții, revoltați: „Nici mie nu-mi place darămite unde-s mulți copii, nu-s de acord!” / FOTO: captură video YouTube @Erika Isac
Erika Isac va cânta la Balul Bobocilor al unui liceu. Părinții, revoltați: „Nici mie nu-mi place darămite unde-s mulți copii, nu-s de acord!” / FOTO: captură video YouTube @Erika Isac

Vestea că Erika Isac va cânta la Balul Bobocilor de la Colegiul Național Iosif Vulcan din Oradea a stârnit un val de nemulțumire printre părinți, deși aceștia au semnat contractul inițial. 



Nemulțumirea lor a fost alimentată de controversele iscate în jurul piesei „Macarena”, dar și de temerile legate de promovarea unor conținuturi nepotrivite pentru vârsta elevilor.

„Nici mie nu-mi place darămite unde-s mulți copii nu-s de acord. Nu sunt de acord cu cuvinte urâte nici în public oriunde nu-s de acord”, a spus un părinte, potrivit Observator. „Normal ca și părinte nu-s de acord la că la această vârstă să se promoveze așa ceva”, a spus un alt părinte, conform sursei citate.

Cu toate acestea, conducerea liceului a intervenit pentru a calma spiritele, anunțând interzicerea piesei „Macarena” la eveniment. 

Denis Urda, președintele Consiliului Elevilor, a explicat că decizia de a o invita Erika Isac a fost luată la dorința elevilor, care au votat în favoarea ei într-un mod covârșitor înainte de controversa legată de „Macarena”. Deși unii elevi au fost de acord cu prezența artistei și cu muzica ei, alții au avut opinii divergente.

Unul dintre elevi a susținut că astfel de evenimente ar trebui să rămână în sfera școlară și să promoveze valori adecvate vârstei, în timp ce alții au fost mai deschiși și au considerat că muzica Erikei Isac este în ton cu preferințele lor și cu cultura muzicală a generației lor.

Piesa „Macarena”, eliminată din repertoriul balului

În urmă cu o lună, părinții elevilor de la Colegiul Național Iosif Vulcan din Oradea au semnat contractul pentru Balul Bobocilor, dar mulți dintre ei și-au schimbat părerea după scandalul provocat de piesa „Macarena”, care a stârnit o dezbatere intensă pe internet. Erika Isac, artistă consacrată, a încercat să ofere o perspectivă asupra controverselor legate de această piesă, subliniind că este parte din repertoriul artistic și că este obișnuit să se glorifice bărbatul în detrimentul femeii, iar atunci când acest lucru este inversat, apare o reacție puternică din partea publicului.

Gabriela Nica, consilier educativ, a luat hotărârea de a elimina piesa „Macarena” din repertoriul balului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Monden





DC Media Group Audience
pixel