Fără tatuaje până la 18 ani. Reguli noi pentru saloanele de tatuaj piercing și înfrumusețare

Data publicării:
Fără tatuaje până la 18 ani. Reguli noi pentru saloanele de tatuaj piercing și înfrumusețare / FOTO: freepik.com
Fără tatuaje până la 18 ani. Reguli noi pentru saloanele de tatuaj piercing și înfrumusețare / FOTO: freepik.com

Reguli noi pentru saloanele de tatuaj, piercing și înfrumusețare. Copiii nu pot fi tatuați până la vârsta de 18 ani, nici măcar cu acordul părinților.





Interzis minorilor la tatuaje şi piercing-uri. Saloanele nu vor mai avea voie să tatueze adolescenţii nici dacă vin cu părinţii de mână. Iar pentru cerceii în nas, limbă sau buric au nevoie de acordul părinţilor. În ce priveşte scoaterea tatuajelor cu laser, nu se va mai putea face decât la medic. 

E greu până îţi faci primul tatuaj, apoi pielea devine o pânză gata pentru tot felul de desene. La fel a fost şi pentru Dani. Are 27 de ani şi se tatutează încă de când era minor, de la 17 ani. În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi copii şi-au făcut tatuaje cu gândul că un desen pe corp îi va ajuta să se facă remarcaţi în grupul de prieteni. De acum, practica va fi complet interzisă, chiar şi cu acordul părinţilor. În saloane vor fi interzise şi procedurile care implică folosirea dispozitivelor medicale cum este laserul. Altfel spus, cine vrea să îşi scoată un tatuaj va trebui, obligatoriu, să apeleze la o clinică.

Noile reguli spun că procedurile trebuie făcute doar de personal calificat şi doar cu produse reglementate. În caz contrar, amenzile ajung la câteva mii de lei., potrivit Observatornews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel