Focar cu Norovirus la Colegiul Naţional "C.D. Loga" din Timişoara

Data publicării:
Focar cu Norovirus la Colegiul Naţional C.D. Loga din Timişoara / FOTO: freepik.com@mehaniq
Focar cu Norovirus la Colegiul Naţional C.D. Loga din Timişoara / FOTO: freepik.com@mehaniq

La Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara, unde au ajuns cei mai mulţi minori, li s-au făcut teste care au evidenţiat prezenţa Norovirusului.Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a informat, joi, că a fost confirmată suspiciunea de focar cu Norovirus la Colegiul Naţional "C.D. Loga" din Timişoara, de unde zeci de elevi şi cadre didactice au ajuns la spital, în ultimele 48 de ore, cu dureri abdominale, scaune diareice şi greţuri.

La Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara, unde au ajuns cei mai mulţi minori, li s-au făcut teste care au evidenţiat prezenţa acestui virus.

"Din datele furnizate de Spitalul pentru Copii, în urma analizelor pacienţilor internaţi, suspiciunea focarului de infecţie cu Norovirus s-a confirmat. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare şi unităţii de învăţământ i-a fost recomandată efectuarea zilnică a triajului epidemiologic, precum şi întărirea măsurilor igienico-sanitare. Până la această dată au fost confirmate patru cazuri", arată purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, într-o informare de presă, potrivit Agerpres.

Norovirusul se manifestă cu o simptomatologie care include durere abdominală, crampe, stare de greaţă, vărsături, diaree, dureri musculare, cefalee. În mod normal, simptomele dispar spontan în trei zile.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, a declarat că până miercuri au fost confirmate 45 de prezentări la Unităţile de Primiri Urgenţe din Timişoara şi 15 internaţi în cazul intoxicării de la Colegiul Naţional "C.D. Loga".

Potrivit sursei citate, joi şi vineri, activitatea şcolară din acest liceu se va desfăşura în sistem online, cu acordul Ministerului Educaţiei.

Citește și „Cursuri suspendate la un Colegiu din țară. Zeci de elevi şi profesori au ajuns la spital, cu suspiciune de intoxicaţie”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel