Generația ”e-bebe”: ”Copii electronici”, într-o lume din ce în ce mai virtuală. 2035 va fi un pas fundamental

Data publicării:
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels

Sunt din ce în ce mai mulți e-bebe, copii născuți din iubiri care au înflorit online. În mai puțin de douăzeci de ani, vor depăși numărul copiilor născuți din cupluri care s-au cunoscut în mod tradițional.



Termenul e-baby se referă la acei copii născuți din relații care au început pe internet. Un studiu în limba engleză, realizat de studenții de la Imperial College Business School, din Londra, pentru site-ul de întâlniri online Eharmony, dezvăluie cum, în mai puțin de douăzeci de ani, mai mult de jumătate dintre nou-născuții vor avea părinți care s-au cunoscut online.

O lume din ce în ce mai virtuală

Viitorul va fi din ce în ce mai orientat spre web. Chiar și a cunoaște o persoană într-un mod tradițional va fi demodat. Obiceiurile se schimbă și odată cu ele societatea, iar noi, ca întodeauna, vom ajunge să ne adaptăm. Cert este însă că analiza  rezultatelor cercetării engleze răstoarnă modul tradițional de a concepe relațiile de cuplu.

În decurs de douăzeci de ani, e-copii cu părinți care s-au întâlnit online, vor fi mai des întâlniți decât cei născuți din cupluri care au avut prima întâlnire în realitate fizică.

Anul de cotitură 2035

Studiul, numit Future of Dating, a examinat impactul tehnologiei asupra viitoarelor metode de întâlnire prin referințe încrucișate la datele obținute din cercetările pe site-ul Eharmony pe peste 4008 de persoane cu proiecții demografice și de creștere a populației.

După cum a subliniat dr. Paolo Taticchi de la Imperial College Business School, 2035 va fi un pas fundamental în ceea ce este, din toate punctele de vedere, o adevărată revoluție socială. Potrivit datelor, în cincisprezece ani cuplurile vor avea mai multe șanse să se întâlnească online decât în ​​viața reală.

Noii părinți

Raportul arată că 35% dintre cuplurile online care au avut un copil au făcut acest lucru în primul an de relație. 18% dintre cupluri au cel puțin doi ”copii electronici”, în timp ce 16% se opresc au doar unul.

42% dintre cei care au un copil cu un partener pe care l-au cunoscut online sunt bărbați. Procent care scade la 33% pentru femei.

Luând în considerare cele 2,8 milioane de bebeluși electronici născuți de la începutul mileniului și estimând că până în 2030 40% dintre nou-născuți vor fi bebeluși electronici, studenții indică anul 2037 ca fiind anul revoluției sociale.

Tendință în creștere puternică

Aproximativ jumătate dintre britanici cred că este mai ușor să găsești un suflet pereche online. Sistemele de potrivire facilitează sarcina, 46% dintre cei intervievați fiind de acord că este mai ușor să întâlnești online oameni compatibili. Procent similar (47%) în ceea ce privește timiditatea, internetul permițând chiar și celor mai introvertiți să-și facă prieteni noi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden





DC Media Group Audience
pixel