Gest impresionant la Galați. Arhiepiscopul Dunării de Jos a spălat picioarele a 12 copii sărmani

Data publicării:
Gest impresionant la Galați. Arhiepiscopul Dunării de Jos a spălat picioarele a 12 copii sărmani / FOTO: freepik.com
Gest impresionant la Galați. Arhiepiscopul Dunării de Jos a spălat picioarele a 12 copii sărmani / FOTO: freepik.com

Același ritual se ține în Joia Mare și la Ierusalim, unde Patriarhul spală picioarele a 12 slujitori, arhierei și preoți. Mâine este Vinerea Mare sau Vinerea Neagră.



Tradiție impresionantă, la catedrala arhiepiscopală a Dunării de Jos, de la Galați. În Joia Mare, arhiereul spală și sărută picioarele a doisprezece copii, întocmai cum Iisus Hristos a spălat picioarele apostolilor săi, înaintea Cinei celei de Taină.

Ritualul mai este păstrat în puține regiuni din România. În fața enoriașilor, arhiereul de la Dunărea de Jos și-a lepădat straiele preoțești și s-a încins cu un ștergar alb. Apoi a spălat și a sărutat picioarele celor 12 copii, aduși de la o școală dintr-unul dintre cele mai sărace sate ale județului Galați.

În premieră, în rând cu băieții care i-au întruchipat pe cei 12 apostoli ai mântuitorului Iisus Hristos, a fost așezat și un preot: cel care slujește de șapte ani la Penitenciarul din Galați.

Copiii au primit încălțări noi și alte daruri. Înainte de ritualul spălării picioarelor, toți au fost împărtășiți, potrivit Știrile Protv.ro.

Același ritual se ține în Joia Mare și la Ierusalim, unde Patriarhul spală picioarele a 12 slujitori, arhierei și preoți. Mâine este Vinerea Mare sau Vinerea Neagră, ziua în care a pătimit și a fost răstignit Iisus Hristos. Unii creștini țin post sever, în așteptarea Învierii și a sărbătorii Paștelui.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel